ЦСКА с безпроблемна победа над нокаутирания Септември


ЦСКА с безпроблемна победа над нокаутирания Септември
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4662 0

ЦСКА ще нощува на върха в класирането, след като победи Септември в мач от 11-ия кръг на Първа лига. "Червените" се наложиха с 3:0 с голове на Мауридес от дузпа, Тиаго Родригес и Станислав манолев и събраха 25 точки, колкото има и Левски, но "сините" ще играят своя 11-и мач в първенството утре - срещу Славия.

За Септември това бе осма поредна загуба в Първа лига, като дори новите треньори - Арангелов и Мариан Христов, не успяха да извадят тима от кризата. Тимът се намира на предпоследното - 13-о място в класирането.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 5' Мауридес отправи първи изстрел към вратата на Янко Георгиев, но топката мина встрани от целта. Бразилецът търси първото си попадение след повече от месечна суша. В 10' Джеси стреля от границата на наказателното поле, но стражът на домакините отрази. В следващите минути ЦСКА притисна своя съперник в търсене на първия гол. В 19 Бодуров отправи удар с глава след изпълнение на корнер, но прати топката встрани от гредата.

В 28' Будинов проби в наказателното поле на ЦСКА и пусна пас към Байду, който обаче закъсня да играе с топката и ситуацията не бе оползотворена. Резултатът бе открит в 36' от Мауридес - таранът получи възможност да изпълни дузпа, след като Иван Стоянов извърши нарушение срещу него в наказателното поле. Рисковото изпълнение на бразилеца все пак се превърна в шестото му попадение в Първа лига от началото на сезона и ЦСКА поведе с 1:0.

Няколко минути след това "червените" можеха да инкасират попадение и резултатът да бъде изравнен, но Черниаускас улови в последния момент. Това се случи в 40', като Крис Гади дори претендира, че топката е преминала голлинията, но това не се случи. Фаул на Бенга срещу Жоржиньо изнерви ситуацията на терена и доведе до жълт картон за румънеца. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката, в 50' ЦСКА получи нов шанс да обстрелва вратата на Георгиев от статично положение. Изстрелът на Тиаго обаче попадна право в ръцете на вратаря. "Червените" влязоха в мача устремени към втори гол и осигуряване на трите точки. В 61' малко инертният голмайстор в срещата Мауридес отстъпи мястото си на Али Соу. Малко след това последва нова интересна ситуация пред вратата на Септември - Едвин Джеси стреля, но над вратата.

"Червените" постигнаха целта си в 64', когато след добра комбинация Соу пусна към Тиаго, който стреля точно в долния десен ъгъл на Георгиев - 2:0! В 70' можеше гостите да стигнат и до трети гол, но ударът на Соу мина на сантиметри от целта. В 72' и двамата треньори предприеха принудителни смени - Ел Маестро извади Тиаго и пусна Евандро, а треньорското дуо на септемврийци трябваше да пусне Валентин Галев на вратата, след като Янко Георгиев не можа да продължи след нов сблъсък с играч на ЦСКА. 

В 78' треньорът на гостите прибегна до последната си смяна - той пусна Манолев на мястото на Жоржиньо. В 82' ЦСКА се поотпусна и позволи на съперника да стигне до чиста голова ситуация - Будинов обаче не успя да отиграе както трябва и стреля високо над вратата. Резервата Манолев успя по красив начин да затвърди победата на своя тим в добавеното време - той опъна мрежата зад Галев от пряк свободен удар - 3:0.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 8. Галчев, 6. Бенга, 10. Чандъров, 15. Добрев, 22. Стоичков, 25. Стоянов, 20. Байду, 19. Гади, 14. Меледже, 9. Будинов
ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 8. Джеси, 9. Мауридес

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 8. Галчев, 6. Бенга, 10. Чандъров, 15. Добрев, 22. Стоичков, 25. Стоянов, 20. Байду, 19. Гади, 14. Меледже, 9. Будинов

ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 8. Джеси, 9. Мауридес

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА може да си върне челната позиция, тъй като има удобна програма за победна серия. До мача с Лудогорец през декември "червените" играят почти изцяло срещу съперници от втората осмица, с изключение на гостуванията на Берое след две седмици и на Локо (Пд) в началото на ноември.

Септември пък е в серия от 7 поредни загуби, което доведе до раздялата с треньора Николай Митов и назначаването на помощника му Христо Арангелов на неговия пост. Тимът е загубил всичките си 8 мача в първенството срещу ЦСКА, при голова разлика 4:22. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички