ЦСКА разби Левски за 1 полувреме: Норвежци пак герои - Каранга с епична глупост (ВИДЕО)


ЦСКА разби Левски за 1 полувреме: Норвежци пак герои - Каранга с епична глупост (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10192 0

ЦСКА отново победи Левски - този път с 3:1. Отново норвежците бяха герои за "армейците" срещу "сините", а всичко бе разрешено само в рамките на едно полувреме. Така "червените" събраха 66 точки на второто място, докато "сините" остават пети с 54 пункта.

Това бе пети пореден двубой от това съперничество, в който Левски не успява да стигне до победата (три загуби и две равенства). Последният успех за "сините" бе от 18 септември 2022 година с 2:0.

В рамките на първото полувреме "армейците" показаха убийствена ефективност и на почивката водеха с 3:0, въпреки че преди първия гол опонентът уцели греда чрез Джавад Ел Джемили. Първите два отново бяха на норвежци срещу този опонент, както бе и преди малко над две седмици. Улаус Скаршем откри (25') след добра игра отляво на Санянг, а десетина минути след това Скаршем записа и асистенция. Той задържа добре топката в наказателното поле и изчака момента, за да намери влизащия на скорост от втора позиция негов сънародник Джонатан Линдсет, който не сбърка.

В 45-ата минута Фабио Лима допусна ужасна грешка, подарявайки топката на Марселино Кареасо, който изпревари Пламен Андреев и вкара в опразнената врата. Именно след този гол обаче Фернандо Каранга отпразнува с "рязане на гърло" към феновете на Левски - Георги Кабаков му показа жълт картон, заради който ще пропусне реванша с Ботев Пловдив за Купата на България (01.03).

"Сините" започнаха безкрайно мотивирани втората част, докато при "армейците" се забеляза отпускане. След куп пропуски и намеси от Густаво Бусато в крайна сметка логично се стигна до гол. След час игра Цунами центрира отлично отляво, а в наказателното поле Фадига засече от въздуха и вкара, след като бе изпуснат от Брадли де Нойер.

За ЦСКА предстои така важният реванш срещу Ботев Пловдив (01.05) от полуфиналите за Купата на България (загуба с 0:1 като домакин в първия мач), а следващото изпитание в шампионата е гостуване на Лудогорец (11.05). Левски пък приема Черно море в Първа лига в следващия си мач (11.05). През следващия уикенд няма да има мачове заради празниците.

ЦСКА

Първо полувреме

Левски първи успя да създаде напрежение в противниковото наказателно поле. "Сините" бяха високо изнесени в половината на "червените", дойде грешката и след бърза размяна на подавания Охене влезе в наказателното поле, но бе затворен. Стигна се до ъглов удар, а след центрирането и първи изстрел в срещата, но той излезе с много в аут.

В 6-ата минута се стигна и до първия удар за ЦСКА, който обаче бе също толкова неточен. Фаетон получи отляво, напредна с топка в крака и стреля отдалеч, но в аут.

В 14-ата минута Линдсет се пребори отдясно по нападението на своя тим, като отне от Кордоба. Впоследствие обаче пропусна момента за подаване към Каранга и опитът му бе пресечен. Секунди след това се стигна и до първия жълт картон в мача - той бе за Санянг, който препъна в гръб Фабио Лима.

След четвърт час игра Ел Джемили се завъртя страхотно на границата на наказателното поле и стреля опасно, а след рикошет в "червен" играч топката се насочи заплашително към вратата на Бусато. Той я докосна, за да я отклони съвсем малко, но достатъчно, за да я прати в страничния стълб и да спаси тима си.

Минута след това Тибо Вион изведе Рикардиньо срещу Бусато, макар и с човек на гърба си. От малък ъгъл Рикардиньо стреля с по-слабия си ляв крак, но не уцели вратата.

25' - 1:0! Отлично извеждащо подаване от Линдсет към Санянг по фланга. Крайният бранител подаде успоредно на голлинията, но там "син" бранител се намеси току пред Каранга с шпагат. Все пак отбитата топка стигна до Скаршем, който с едно докосване прецизно я прати над всички, но и в мрежата.

В следващите секудни се стигна до опасна размяна на атаки и от двата тима. В 28-ата минута Линдсет стреля технично с прехвърлящ удар извън наказателното поле, но Андреев изби в ъглов удар. След неговото изпълнение Охене изчисти с глава.

35' - 2:0! Домакините удвоиха своя аванс с още един гол на норвежец. Този път Скаршем стигна до извеждащо подаване, задържа добре в наказателното поле, след което намери Линдсет, който непокрит влезе на скорост от втора позиция и не остави шансове на Андреев.

Пет минути след това Хосе Кордоба от Левски се понесе към наказателното поле на ЦСКА. Там се създаде напрежение след технично прехвърлящо подаване от бранителя, което намери Петков. Българинът обаче се забави с отиграването си и зад него Вион чукна топката, за да може Бусато да се намеси.

45' - 3:0! Левски изпълни заучено корнер, а удар на Петков бе блокиран. Извеждащо подаване на домакините обаче попадна в Лима, който бе сам в своята половина, подгонен от двама "червени" играчи. Лима направи груба грешка и подари топката на Кареасо, който я чукна пред Андреев и впоследствие я прати в опразнената врата.

Второ полувреме

Още на старта на втората част играч на Левски се подхлъзна и Каранга стигна до топката и опита да прехвърли Андреев, но неуспешно. Секунди след това появилият се вместо Фабио Лима - Евертон, стреля отдалеч, но Бусато се справи.

В 50-ата минута Бусато на два пъти се отличи с отлични спасявания - първо срещу Ел Джемили и след това срещу Мислович. При втория удар Георги Кабаков понечи да прекъсне играта, като доста играчи на терена спряха временно да играят, но след това продължиха заради липсата на сигнал. Реферът изненада, тъй като ставаше въпрос за сблъсък в главите между Петков и Санянг. След второто спасяване на Бусато Кабаков най-сетне спря играта.

В 55-ата минута Евертон направи добри смени на посоката и преодоля Вион и излезлия напред Бусато. След остро подаване и рикошет тя заплашително пое към голлинията, но там Де Нойер изчисти преди да влезе в мрежата.

Натискът на Левски продължи и ново извеждащо подаване зад гърба на ЦСКА бе опасно, но Бусато за пореден път излезе и спаси отбора си.

61' - 3:1! След отлично центриране отляво на Цунами топката бе засечена от въздуха от Фадига, който се разписа отблизо, след като бе изпуснат от Брадли де Нойер.

В 63-тата минута топката стигна до Каранга в наказателното поле и той отблизо разстреля Андреев, но имаше доста сериозна засада, която бе веднага маркирана.

В 70-ата минута Фаетон потърси Каранга с извеждащо подаване, а Андреев излезе и отигра, за да не стигне бразилецът до топката.

В следващите минути бясното темпо, което Левски наложи от старта на втората част, осезаемо затихна.

Състави

ЦСКА: Бусато, Вион, Матей, Кордоба, Санянг, Юга, Кареасо, Скаршем, Линдсет, Фаетон, Каранга

Левски: Андреев, Цунами, Ван дер Каап, Кордоба, Димитров, Охене, Мислович, Ел Джемили, Петков, Де Лима, Рикардиньо

Преди ЦСКА срещу Левски

За разлика от сблъсъка между тези опоненти преди малко над две седмици, този път те ще могат да разчитат на доста повече от своите футболисти. За "сините" аут са единствено полузащитниците Асен Митков и Илиян Стефанов, които лекуват травми.

При "червените" Иван Турицов е под въпрос, но по-скоро ще бъде запазен предвид идващия мач с Ботев Пловдив. Християн Петров тренира наравно с останалите от няколко дни, но не е сигурно дали ще започне от първата минута. Единственият, който със сигурност пропуска срещата поради контузия, а Мартин Стойчев.

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев обаче ще има едно на ум и за предстоящия реванш с Ботев Пловдив - няколко дни след мача с Левски. Цели петима играчи са на един жълт картон от това да бъдат наказани и да не играят с "канарчетата". Става въпрос за твърдите титуляри Джонатан Линдсет, Тибо Вион и Фернандо Каранга, както и за Енес Махмутович и Емануел Шакич.

ЦСКА влиза в този дуел от ролята на сериозен фаворит, но не е ясно на какъв точно състав би заложил Стамен Белчев предвид горепосочената информация. Левски пък ще опита да спре неприятната серия от четири поредни мача без успех срещу големия съперник (две равенства и две загуби). Последният такъв е от 18 септември 2022 година - с 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички