ЦСКА разби бетона на Созопол и е на 1/2-финал за Купата


ЦСКА разби бетона на Созопол и е на 1/2-финал за Купата
Снимка: БГНЕС

2857 0

ЦСКА продължи с перфектното си представяне тази есен и след 24-ата си поредна победа се класира на полуфинал за Купата на България. "Червените" сразиха Созопол с 3:0 на "Армията".

Домакините можеха да открият още в 11-ата минута, когато удар с глава на Йордан Йорданов профуча покрай вратата на Созопол. Постепенно мачът тръгна в посоката, в която искаха гостите. Те действаха прибрано и агресивно, на моменти откровено грубо, за което можеше заслужено да останат с човек по-малко.

Стигна се и до няколко мелета на терена, който обаче завършиха със словесни престрелки.

Созопол можеше да изненада именития си съперник, като най-чистото положение се откри пред Калоянов четвърт час преди края.

Крепостта на гостите обаче рухна в 79-ата минута, когато Преслав Йорданов разцепи защитата на съперника и откри - 1:0. Отново той се разписа и в 86-ата минута с глава. За кеф на феновете Момчил Цветанов направи 3:0 в продължението.

Така на 1/2-финалите ЦСКА, който от 2011 година не е достигал до тази фаза на надпреварата, ще играе с някой измежду Берое, Литекс и Монтана.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА стига до първия си удар във вратата на гостите от Созопол в 5-ата минута. Борис Галчев центрира от фаул в наказателното поле и Ангел Грънчов стреля с глава, но ударът му беше лек и вратаря Нотев без проблем улови.

Фрапантен пропуск на ЦСКА в 11-ата минута. Момчил Цветанов навърза двама съперникови футболисти на крилото и прати топката към точката за изпълнение на дузпа. Там непокрит беше оставен Йордан Йорданов, но ударът му с глава мина покрай гредата.

Халфът на "червените" Самир Аясс се опита да си изпроси дузпа в 18-ата минута след сблъсък с Георги Хашев, но реферът не се върза.

Центриране на Галчев от корнер в 20-ата минута стигна до Преслав Йорданов, който пробва да стреля от волле, но не уцели добре топката и тя мина високо над вратата. Секунди по късно изстрел на Йордан Йорданов беше уловен от вратаря Нотев. 

След продължителен период на затишие, в който опасности пред двете врати липсваха, ЦСКА успя да застраши отново вратата на гостите в 36-ата минута. Борис Галчев стреля от фаул, Йорданов продължи топката с глава и тя попадна в Цветков, чийто шут от малък ъгъл обаче излезе в аут.

Михаил Георгиев от гостите извърши нарушение, след което се опита да изрита без топка Виктор Райчев, който накара Момчил Цветанов да му скочи. Двамата си размениха поредица от боди преди съдията да се намеси с жълти картони. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само минута след почивката гредата спира ЦСКА да поведе в резултата. Борис Галчев Центрира към Преслав Йорданов, който много добре насочи топката, но тя се отби от страничния стълб. Малко след това капитанът на "червените" Галчев стреля от пряк свободен удар фронтално срещу вратата, но ударът му беше уловен от Нотев.

Двубоят беше прекъснат за няколко минути заради мъглата от бомбите и димките на "червените" фенове. Агитката посрещна зарадва любимците си с впечатляваща хореография, включваща елементи на "Междузвездни войни", и латиноамериканска атмосфрера, при която трибуните пламнаха. 

Сериозна опасност пред вратата на ЦСКА в 59-ата минута. Васил Калоянов стреля опасно от фаул, но Нотев спаси. При контраатаката Галчев беше застигнат и повален от Михаил Георгиев. Реферът обаче спести жълтия картон на играча на Несебър, който щеше да му е втори. 

Созопол стига до най-опасното си положение в 72-ата минута. Вратарят Анатоли Господинов бърка при изнасянето на топката, тя е центрирана към Васил Калоянов, който стреля с глава, но на сантиметри над вратата. В ответната аката "червените" стигат до корнер, Галчев Центрира, а удара на Йорданов минава покрай вратата.

Грешка на Райчев позволи на Капитанов да овладее топката в 75-ата минута. Диагоналният удар на футболиста на гостите обаче профучава встрани от десния стълб на "армейската" врата.

ЦСКА все пак стига до гол в 79-ата минута. Неговия авторе е Преслав Йорданов, който получи хитър пас от Самир Аясс зад защитата и пусна топката покрай вратаря Нотев за 1:0

В 86-ата минута всичко в този мач на практика приключва. След центиране на Галчев от ъглов удар, Преслав Йорданов с глава отбеляза втория си гол в мача и по този начин класира ЦСКА на 1/2-финалите

За радост на феновете по трибуните "червените" вкараха и трети гол в заключителните секунди. Момчил Цветанов се откъсна сам срещу вратаря и с удар покрай него фиксира крайния резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Анатолиий Господинов, 3. Кирил Динчев, 25. Ангел Грънчов, 4. Божидар Чорбаджийски, 21. Виктор Райчев, 8. Борис Галчев, 13. Йордан Йорданов, 22. Николай Цветков, 14. Самир Аясс, 7. Момчил Цветанов, 9. Преслав Йорданов

СОЗОПОЛ: 88. Свилен Нотев, 2. Ангел Делчев, 69. Георги Хашев, 4. Александър Горанов, 3. Иван Стоев, 22. Станимир Митев, 25. Илиян Капитанов, 17. Диян Хаджиев, 12. Емануил Манев, 93. Михаил Георгиев, 32. Васил Калоянов

ПРЕДИ МАЧА

Созопол е първият по-сериозен съперник на ЦСКА в турнира. "Червените" са в серия от 23 поредни победи във всички турнири. Втородивизионният тим също може да се похвали с добра форма. Созопол няма загуба от септември - 11 мача подред.

Треньорът на "червените" Христо Янев ще заложи на всичко най-добро, с което разполага, като се очаква сред стартовите 11 да бъде Преслав Йорданов, за сметка на Костадин Хазуров. На разположение вече е и възстановеният Станислав Маламов, който вече е готов за игра.

Колебанията на треньора на Созопол Румен Димов са свързани с един или два поста в офанзивен план.

Очаква се и много привърженици на ЦСКА да подкрепят тима. Шансът за трофей пред "червените" се увеличи, след като голяма част от фаворитите отпаднаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички