ЦСКА разби Берое и продължава битката в Първа лига: Българин изигра най-силния си мач за "червените" (ВИДЕО)


ЦСКА разби Берое и продължава битката в Първа лига: Българин изигра най-силния си мач за "червените" (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6666 0

ЦСКА се върна на победния път в Първа лига, след като победи с 3:0 Берое на Националния стадион "Васил Левски". С успеха "армейците" събраха 48 точки, колкото има вторият Лудогорец (който е с два мача пасив), както и с три по-малко от лидера Черно море. Берое пък остава 12-и с 25 пункта, като последната му победа е от 25 ноември миналата година.

Над всички в днешния мач бе Станислав Шопов. Той бе един от тримата българи, които Нестор Ел Маестро пусна от първата минута - заедно с Мартин Стойчев и Християн Петров. Полузащитникът се отчете с две попадения и една асистенция.

Станислав Шопов бе най-добрият за ЦСКА срещу Берое

Той откри резултата с красив удар още в третата минута, а след малко над половин час игра направи много красива асистенция към Матиас Фаетон. Шопов вкара и в 48-ата минунта, но не успя да завърши хеттрика си, след като бе заменен в 48-ата минута.

Интрига в мача на практика липсваше, като директен червен картон за гостите в 17-ата минута спомогна за това. Тогава капитанът на "заралии" Минго фаулира Фернандо Каранга като последен в отбраната на своя тим и бе изгонен от Георги Кабаков.

Това бе шеста победа за "червените" срещу този съперник в последните им седем мача. Последният успех на Берое срещу "армейците" пък е от март месец 2021 година. В исторически план ЦСКА неизменно печели всички четири мача срещу Берое, играни на Националния стадион "Васил Левски".

Повод за притеснение може да бъде принудителната смяна на капитана Юрген Матей през първото полувреме. Както е известно, той мина през две по-тежки контузии в последните месеци.

Следващото изпитание за ЦСКА е гостуване на ЦСКА 1948 в Първа лига (09.03). За Берое пък тежката серия продължава и след мачовете срещу Лудогорец и срещу ЦСКА предстои сблъсък и с другия тим от топ 3 - Черно море (09.03), но в Стара Загора.

Фаетон вкара на Берое след прекрасна асистенция от Шопов

Първо полувреме

3' - 1:0! След центриране от ъглов удар няколко играчи на двата тима се разминаха с топката. Така тя стигна до Станислав Шопов, който бе непокрит и веднага стреля, пращайки топката над всички футболисти и под гредата - без никакъв шанс за противниковия страж.

В 8-ата минута домакините организираха хубава атака. При нея Линдсет с пета технично намери Каранга, който почти се справи с противников бранител, но със сетни усилия играча на Берое успя да отклони към стража си, който изпревари Каранга.

Все пак гостите успяха на няколко пъти в първия четвърт час да изнесе играта в по-предни позиции, като дори създаде смут в наказателното поле на "армейците"с остри подавания. До голова ситуация или изстрел обаче така и не се стигаше.

В 17-ата минута Франко Минго получи директен червен картон. Капитанът на Берое фаулира Фернандо Каранга, който му отне топката след лошо овладяване от бранителя. Рамош бе последен в отбраната и задържа и събори опонента. Кабаков пусна аванташ първоначално, но след като той бе неуспешен върна нарушението и извади червения картон.

В 28-ата минута Каранга получи добро центриране в наказателното поле, но ударът му с глава нямаше сила и не бе проблем за стража.

32' - 2:0! Шопов показа страхотна визия и се отличи с изключително извеждащо подаване за Фаетон, който без да се бави нямаше проблем да матира Да Мота.

В следващите минути ЦСКА можеше да вкара нов гол, но там бранител блокира пред голлинията удар на Фаетон. Секунди след това Вия бе изведен в наказателното поле, но се забави с отиграването и бе блокиран. При ситуацията пък капитанът на ЦСКА Юрген Матей падна на земята без контакт и се хвана в задната част на десния крак. Той трябваше да бъде принудително заменен.

В 41-вата минута Каранга отново бе потърсен в наказателното поле, но топката му дойде малко по-дълга и той не успя да ѝ придаде сила.

В 42-тата минута Вия повдигна опасно крака си и постави бутоните си в лицето на Петров, а след това и в тялото му. Медицинският щаб на ЦСКА веднага му оказа помощ и той нямаше проблем да продължи мача.

Второ полувреме

48' - 3:0! Фаетон получи вляво по нападението, след което намери в наказателното поле Станислав Шопов. Българинът стреля от отлична позиция с левия си крак без да се бави и вкара втория си гол в мача.

Секунди след това Фаетон превзе терен навътре, освобождавайки си позиция за стрелба. От границата на наказателното поле той шутира хубаво, но Артур Да Мота се отличи с хубава намеса и изчисти в ъглов удар.

В 53-тата минута Вия бе изведен сам срещу Бусато, но бразилският страж предлидиво излезе да скъси дистанцията и спаси тима си.

Предвид убедителния аванс Ел Маестро продължи с промените. Освен Скаршем, който заеми Юга на почивката, влязоха още Данило Асприля и Тобиас Хайнц в 67-ата минута. Фаетон и Линдсет отстъпиха местата си.

В 70-ата минута Шопов изведе с чудесно подаване Асприля в наказателното поле. Нападателят стреля от добра позиция встрани от вратата, но топката мина покрай страничния стълб.

Минута по-късно Хайнц стреля технично извън наказателното поле, но противниковият страж успя да избие в ъглов удар.

В 82-рата минута Густаво Бусато направи хубаво двойно спасяване при една от малкото атаки за гостите.

В 87-ата минута Каранга преодоля вратаря, като пусна технично топката покрай него. Дебютният му гол обаче не дойде, тъй като топката мина с малко покрай страничния стълб.

Стартови състави

ЦСКА: Бусато, Стойчев, Петров, Матей, Вион, Юга, Кареасо, Шопов, Линдсет, Фаетон, Каранга

Берое: Да Мота, Минго, Скуадроне, Саломони, Барето, Тума, Алгара, Гаврилов, Де Оливейра, Вия, Трибулет

Преди мача

На Националния стадион "Васил Левски" ще приключи едноседмичната серия от три срещи, сред които и тази за Купата на България с Арда. До този момент "червените" са в актив от загуба (от Черно море с 0:1) и победа (над Арда с 1:0), така че погледите ще бъдат насочени в домакинството на заралии.

Берое за последно игра в понеделник, когато Лудогорец го победи с 0:2 като гост. Заралии не са губили само едно от последните си десет гостувания на ЦСКА.

Ачиари има редица кадрови проблеми, най-вече заради наказания, а и самият той ще изтърпява такова в неделя. Добрата новина за Ел Маестро е завръщането на Каранга след червения картон преди седмица. Очаква се специалистът да направи редица промени. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички