ЦСКА прибира 400 бона в тайна сделка


ЦСКА прибира 400 бона в тайна сделка

1546 0

ЦСКА е сключил тайна сделка в първите дни на новата година. Представители на турския Мерсин са дошли на "Армията" в началото на седмицата за да преговарят с шефовете на "червените" за дължимите пари по трансфера на Спас Делев, твърди "България Днес".

Както е известно, ЦСКА осъди на крайна инстанция Мерсин да плати 600 000 евро, като цялата сума трябваше да бъде получена до 6 януари. Вместо това босовете на "Армията" и турските адвокати са постигнали ново споразумение. Въпреки строго пазената до момента тайна, изданието е разбрало, че ЦСКА и Мерсин са се разбрали "червеният" клуб сега да получи около 200 000 евро или близо 400 000 лева, които са жизненоважни предвид тежката финансова ситуация в Борисовата градина. Така заедно с предишните плащания клубът, в който играе националът Николай Михайлов, вече е покрил около половината сума от дължимите общо 660 000 евро.

Ако "червените" и турците не се бяха разбрали, то клубът на Михайлов щеше да бъде наказан от ФИФА с отнемане на 6 точки в местното първенство. В края на миналата година "червените" писаха на световната централа, която постанови крайния срок за плащане.

Получените пари от Мерсин най-вероятно ще отидат за покриване на належащите задължения към играчи, треньори и служители. Както е известно някои от футболистите имат по две неполучени заплати, което им дава право да разтрогнат договорите си по вина на клуба. Така направи Антон Карачанаков, който си тръгна, обиден от отношението на Стойчо Младенов към него. Част от парите от Мерсин са отишли и за лагера в турския курорт Анталия, където в момента се намира "червения" отбор.

Вчера ръководните фактори в ЦСКА по неясна причина се уплашиха да разкрият сделката с турския клуб. Според близки до отбора сумата не е преведена в сметка на клуба, а в друга. Друг слух говори дори, че парите са донесе в куфарчета, което още повече навежда на мисълта, че сделката е съмнителна и не по правилата на ФИФА и УЕФА. Според бившия юрист на ЦСКА Радостин Василев парите от Мерсин са заложени от Томов още от края на 2013-а година и ако те бяха преведени в сметка на клуба, "червените" нямаше да получат нищо. От турските пачки превод чакаше и бившия депутат и шеф на "Чавдар" (Етрополе) Емил Димитров, който има да получава 350 000 евро по трансфера на Ивайло Чочев в Палермо.

"Некомпетентни клоуни - коментира шефовете на ЦСКА бившият юрист на клуба. - Емил Димитров да не чака парите за Чочев от Мерсин. Те са заложени от Лупи още от есента на 2013-а и сега няма да влезнат в ЦСКА!".

Сега изглежда Томов е измислил схема, по която все пак да прибере част от сумата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички