ЦСКА превзе върха в класацията на InStat, Юрген Матей с приза


ЦСКА превзе върха в класацията на InStat, Юрген Матей с приза
Снимка: CSKA.BG

1347 0

Футболистите на ЦСКА превзеха върха в класацията на InStat Index за най-добър футболист в Първа лига през месец август. За пръв път в 5-годишната история на компанията у нас се случва топ 3 да бъде попълнен изцяло от играчи на един отбор. Приза спечели Юрген Матей, следван от Иван Турицов и Брадли де Нойер.

Ето какво написаха "армейците" на клубния си уебсайт:

"Капитанът на ЦСКА Юрген Матай бе награден като най-добър футболист в Първа лига за месец август според InStat Index. Централният защитник заслужи статуетката в традиционната класация, която се организира за пети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Нидерландецът натрупа InStat Index 277. По този начин той изпревари двама свои съотборници. Иван Турицов е втори с индекс 275, а призовата тройка допълва от Брадли де Нойер, който е с 270.

За първи път от създаването на класацията първите трима футболисти са от един и същи отбор. Това е втора победа за Юрген Матай, който бе спечелил класацията и за месец ноември 2021 година.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача".

Ето с кой тим от родния елит си уредиха контрола "червените"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички