ЦСКА постигна убедителна победа срещу Верея


ЦСКА постигна убедителна победа срещу Верея
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7060 0

ЦСКА победи отбора на Верея с 4:0 в среща от 6-ия кръг на Първа лига. "Червените" нямаха абсолютно никакви проблеми със съперника си и доминираха през цялото време. Попаденията отбелязаха Кирил Десподов в 17' и 47', Джеси в 67' и Мауридес в 85'. Отборът на Нестор Ел Маестро е на второ място на 1 зад Левски и на 4 пред Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА очаквано започна с натиск още в началните минути. "Червените" от рано установиха контрол, но без сериозно положение в началните минути.  В 13' Тиаго Родригес загуби в центъра, след което Антон Огнянов мина покрай Чорбаджийски, но бе затворен от Николай Бодуров на аутлинията.

В 16' домакините стигнаха до попадение.Пинто подаде към Едвин Джеси , който центрира много добре отляво в наказателното поле към Кирил Десподов, а той с глава се разписа за 1:0. След гола Пинто и Мауридес отправиха удари, но те не бяха особено опасни за Георгиев. В 37' гостите успяха да си спечелят ъглов удар, но Черниаускас боксира. В 45' Джеси центрира в наказателното, където Мауридес с глава прати топката в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна с преса от страна на "червените". Само 90 секунди след подновяването на играта успяха да удвоят преднината си. Десподов бе намерен отдясно, той успя да овладее топката и с шут от наказателното поле прати топката в мрежата на Верея за втори път.  

В 50' стражът на старозагорци имаше решителна намеса и спря Десподов от това да вкара и трети гол в срещата. Доминацията на ЦСКА продължи, а в 60' Джеси разтресе напречната греда след удар от границата на наказателното поле. 5 минути по-късно Георгиев направи двойно спасяване, първо отрази удар на Десподов, а след това и на Мауридес. В 67' обаче Джеси успя да покачи резултата на 3:0. Пинто подаде към Мауридес, който видя Джеси, а той не сгреши.

Само добрите намеси на стража на Верея предотвратиха и по-голяма голова разлика. В 85' и той нямаше какво да стори, Мауридес успя да го прехвърли и да се разпише за 4:0.

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Нестор Ел Маестро се нуждае от трите точки, с които ще намал изоставането си на само точка от Левски и първото място. "Червените" до момента са с четири победи и едно поражение, докато гостите от Верея са с едно равенство и четири загуби. 

Аут от мача за ЦСКА са трайно контузените Жеферсон, Жоржиньо и Енрике. Верея ще излезе с най-доброто, с което разполага в момента, като единствено Мечев, който е контузен, ще пропусне срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 8. Джеси, 9. Мауридес, 14. Лясков, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго, 27. Секулич

ВЕРЕЯ: 27. Георгиев, 4. Мачадзе, 6. Иванов, 15. Василиев, 3. Курупис, 33. Йоргенсен, 28. Александер, 24. Диара, 16. Малек, 11. Вушорович, 10. Огнянов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички