ЦСКА пожела вратар от Висшата лига, искан и от Левски


ЦСКА пожела вратар от Висшата лига, искан и от Левски
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6392 0

ЦСКА прави опити да привлече македонския вратар на Арсенал Деян Илиев, твърди "Тема Спорт". Столичани са водили преговори с него и през пролетта на 2018-а, но тогава не се стига до трансфер. Сега "червените" пак са се насочили към национала на югозападната ни съседка.

Преди 3 дни Илиев остана резерва в евроквалификацията срещу Полша (0:1), а снощи тимът имаше двубой с Австрия. През изминалия сезон македонецът е записал 17 мача за формацията на Арсенал до 23 г., която се състезава в дублиращата Висша лига. Илиев е допуснал 34 гола. Не е играл от 11 март, но впоследствие е привикан в представителния тим от Унай Емери. Македонецът дори е на пейката във финала за Лига Европа, загубен с 1:4 от Челси. Договорът на Илиев обаче изтича на 30 юни.

Вратарят е висок 195 см, като до 2012 г. е част от Беласица Струмица, след което е привлечен в Арсенал. Започва от формацията на "артилеристите" до 18 г. Бил е национал на Македония във всички тимове от 17-годишните до представителния. Стражът притежава български паспорт, така че, ако премине в ЦСКА, няма да заема квота извън ЕС.

ЦСКА търси сериозна алтернатива на Витаутас Черниаускас. Главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов призна наскоро, че ще бъде привлечен чуждестранен вратар. В момента с отбора се готвят и юношите Петър Петров (20 г.) и Илия Шаламанов (16 г.). Наскоро стана ясно, че и големият съперник на ЦСКА - Левски, се интересува от македонеца. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички