ЦСКА подгони ЦСКА 1948, „орлетата“ измъчиха „червените“ на „Армията“


ЦСКА подгони ЦСКА 1948, „орлетата“ измъчиха „червените“ на „Армията“
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4175 0

ЦСКА се измъчи, но победи гостите от Пирин Благоевград с 2:1 в среща от 12-ия кръг на Първа лига. Така хората на Саша Илич се върнаха на победния път в шампионата след фиаското срещу Левски във Вечното дерби преди паузата.

С този успех армейците продължават да бъдат с пълен актив от срещите си на стадион „Българска армия“. Те записаха 7 победи от 7 мача като домакини.

ЦСКА стигна до победата без да блести особено, а дебют за „червените“ направи новото попълнение Жираир Шагоян, който се понрави с изявите си. За първи от доста време след контузия на терена се завърна и Бисмарк Чарлс.

В герои за домакините се превърнаха Дюкенс Назон, който вкара от дузпа и Брайън Морено. За гостите се разписа Иван Тасев. Любопитното е, че и трите попадения в двубоя паднаха в рамките на 7 минути през първото полувреме – между 19 и 26-ата минута. Назон откри от дузпа в 19-ата минута, а след това Морено удвои в 23-ата, за да се стигне и до попадението на младока Иван Тасев в 26-ата минута.

„Орлетата“ стояха изключително стабилно на терена на „Армията“ и могат да съжаляват, че не успяха да се докопат поне до равенството. Те веднъж уцелиха и гредата през първото полувреме след изстрел на Станислав Костов. Дори благоевградчани отправиха повече удари към вратата на съперника от играчите на ЦСКА.

След успеха в 50-ия юбилеен мач като треньор на Саша Илич „червените“ окупираха второто място във временното класиране с актив от 25 точки. Армейците дишат във врата на ЦСКА 1948, който е на върха само с пункт повече. Пирин Благоевград остава на 14-ата позиция със 7 точки.

Вижте къде може да гледате мача ЦСКА – Пирин Благоевград.

 ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Новото попълнение на ЦСКА Жираир Шагоян записва своя официален дебют, стартирайки още от първата минута на двубоя.

Изненадващо гостите стояха по-добре на терена в началото на мача. В 6-ата минута „орлетата“ профукаха златен шанс да открият резултата. След корнер Бодуров отклони с глава към далечната греда, където Александър Дюлгеров от 3-4 метра не уцели целта.

Малко по-късно гостите отново пропуснаха от изгодна позиция. Радослав Цонев подаде към Бодуров, който пробва изстрел с глава, но топката отиде в аут.

В тези минути ЦСКА продължаваше да стои не толкова целеустремен в атака.

След четвърт час гостите направиха принудителна смяна. На мястото на Красимир Станоев се появи юношата на ЦСКА Мартин Смоленски.

Така изведвъж се стигна до 17-ата минута, когато Станислав Шопов изведе отлично Браян Морено в пеналта, където вратарят Янко Георгиев го събори и съдията отсъди дузпа.

ГОЛ! Дюкенс Назон стреля безпощадно от бялата точка в 19-ата минута – 1:0. Това бе втори гол за нападателя с „червения“ екип в шампионата.

ГОЛ! Само 4 минути по-късно домакините нанесоха втори съкрушителен удар. Назон комбинира със Станислав Шопов. Последният върна топката към хаитянина, който изведе Браян Морено, а той матира Георгиев за 2:0. 

В 25-ата минута Станислав Костов се измъкна и шутира, а след намесата на  вратаря Евтимов кълбото се отби в напречната греда. Съдията обаче отсъди засада на нападателя на гостите. Повторенията обаче показаха, че ситуацията е била редовна.

ГОЛ! Само 60 секунди по-късно обаче „орлетата“ най-накрая заслужено също се разписаха. Ради Цонев прокара топката между краката на Юга и намери Слави Костов, който изведе Иван Тасев очи в очи с Евтимов и прати топката в мрежата – 2:1.

След половин час игра Станислав Шопов би от 20-на метра, но не затрудни Янко Георгиев.

В 43-ата минута гостите пропусната нова възможност и не успяха да изравнят съвсем заслужено. Иван Тасев получи топката в пеналта, но реши да подаде на Станислав Костов, чийто удар бе блокиран.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта двубоят продължи в същото русло. В 53-ата минута Жираир Шагоян отново зарадва окото не феновете с поредния си добър пробив. Той нахлу отляво и шутира от границата на пеналта, но ударът му бе отклонен в корне.

Само 180 секунди по-късно арменецът пусна остър пас в малкия пеналт, но нямаше играч в „червено, който да засече топката в мрежата.

В 58-ата минута гостите пропиляха отлична възможност да изравнят Иван Тасев проби отлично отдясно. Той преодоля  Мено Кох и Християн Петров, след което върна към Цонев. Последният стреля, но Димитър Евтимов се справи.

В 66-ата минута отново Тасев се прояви. Той стреля от малък ъгъл, но не уцели целта.

След това играта се поуспокои, а "червените" запазиха крехката си преднина до края.

В 85-ата минута Шопов имаше шанс да вкара трети гол, но би в ръцете на Георгиев. В заключителните акорди гостите пробваха да се докопат до равенството, но нямаха шанс да поразят отново вратата на Евтимов.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 25 Димитър Евтимов, 15 Тибо Вион, 2 Юрген Матей, 4 Мено Кох, 6 Християн Петров ,21 Амос Юга, 8 Станислав Шопов, 7 Джонатан Линдсет 23, Жираир Шагоян 9, Дюкенс Назон, 28 Браян Морено

Пирин Благоевград: 21 Янко  Георгиев, 38 Александър Дюлгеров, 73 Венцислав Бенгюзов, 19 Вячеслав Велев, 26 Иван Тасев, 31 Красимир Станоев, 5 Николай Бодуров,17 Радослав Цонев, 29 Станислав Костов, 45 Христофор  Хубчев, 20 Чебраилс Макрецкис

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА ще изиграе първия си официален мач след фиаското срещу Левски във Вечното дерби преди паузата в шампионата, загубено с 0:2. Момчетата на Саша Илич със сигурност ще искат да се реваншират пред своите фенове на стадион „Българска армия“ с победа над „орлетата“ от Благоевград.

„Червените“ удариха с 2:0 Септември в контролна среща и сега при успех ще имат шанс дори да оглавят класирането при добро стечение на обстоятелствата по време на днешните мачове от шампионата. Армейците в момента са 4-ти с актив от 22 точки от 9 срещи.

По време на паузата Пирин Благоевград загуби от Брегалница Щип с 0:1 в контрола. В последния си официален мач „орлетата“ паднаха с 0:1 от Локомотив София като домакини. Благоевградчани заемат 14-ата позиция със 7 пункта.

През миналия сезон ЦСКА победи днешния си съперник с 1:0 на „Армията“, а на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград двата тима извъртяха 1:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички