ЦСКА плаща висока цена за оставане в "А" група


ЦСКА плаща висока цена за оставане в "А" група
Снимка: БГНЕС

1745 0

ЦСКА най-вероятно ще започне новото първенство в "А" група, но цената може да е прекалено висока. На вчерашното заседание на Лицензионната комисия е разглеждан нов спасителен вариант за лиценза на "червените". В него се предвижда клубът да започне следващия сезон в "А" група с актив от минус 15 точки. Освен това няма да има парво да привлича нови футболисти с изключение на свободни агенти. Също така 'армейците" ще бъдат санкционирани финансово и ще получат забрана за участие в европейските клубни турнири за 2 години, твърди "7 дни спорт".

Такова решение обаче може да бъде гласувано само на изпълком на БФС по предложение на Лицензионната комисия. Така, макар и с доста рестрикции, "червените" ще запазят професионалния си статут и ще могат да реализират новия план на новото ръководство. Той предвижда от лятото да има драстично намаление на заплатите в клуба, таванът за играчите да стане 5000 лв., а предвиденият общ размер за целия треньорски екип е 18 000 лв. Целият бюджет няма да надхвърли 4 млн. лв. на сезон.

Едно такова решение на казуса с лиценза на ЦСКА може да доведе и до масова чистка на чужденци с високи възнаграждения, възможно е част от българските футболисти също да напуснат ЦСКА. Към момента и старши треньорът на тима Любослав Пенев също не дава отговор на въпроса дали ще остане и след края на този сезон и при новите финансови параметри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички