ЦСКА пак не вкара и изпусна да вземе първа победа срещу Лудогорец


ЦСКА пак не вкара и изпусна да вземе първа победа срещу Лудогорец
Снимка: БГНЕС

3039 0

ЦСКА изпусна да запише първа победа срещу Лудогорец на ниво "А" група. "Червените" бяха по-добрият отбор, създадоха по-опасните положения, но не вкараха гол в десети пореден мач.

Гостите бяха посрещнати на нож от червените фенове. Те бяха замеряни с кренвирши, телефони, седалки, запалки и бутилки. Публиката отново направи всичко възможно да вземе страха на съперника, но и това не помогна на любимците им.

Подемът в играта на столичани с идването на Любослав Пенев продължава. ЦСКА пресираше дълбоко съперника и не остава шампионите да правят, това което обичат и могат добре - да владеят топката.

До почивката удари на Тончи Кукоч и Стивън Сънди бяха спасени блестящо от вратаря на шампионите Владислав Стоянов. Гостите от своя страна не създадоха нито едно голово положение.

След почивката картината на терена беше същата. В 77-ата минута Стефан Николич пропусна най-чистото положение в мача, след като остана сам срещу Стоянов.

В 88-ата минута Лудогорец остана с човек по-малко. За втори жълт картон беше изгонен Александър Барт.

Шампионите продължават да водят в класирането. Те имат аванс от 8 точки пред следващия ги Локомотив (София). В понеделник "железничарите" играят с Берое. ЦСКА пък застигна третия Литекс. Двата тима имат по 48 т.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Любослав Пенев е заложил на най-доброто, с което разполага в момента. Изненадата е позицията на Тончи Кукоч. Той е преместен от бека на лявото крило. За сметка на това на пейката остава Неманя Милисавлевич.

Георги Дерменджиев пък се е лишил от капитана Светослав Дяков, който е с разтежение. Вместо него титуляр в средата на терена е Христо Златински.

В 6-ата минута подаване на Върджъл Мисиджан в наказателното поле на ЦСКА, доведе до объркване в защитата на домакините, топката попадна в Марселиньо, който опита удар, но неточно. Грешка на Апостол Попов можеше да струва скъпо на домакините в 11-ата минута. От паднало положение той върна топката назад, там беше Кишада, който обаче се уплаши, че може страничния рефер да вдигне засада и я пропусна.

Първа възможност да ЦСКА. В 14-ата минута далечен удар на Борис Галчев минава близо до гредата на съперниковата врата.

Гостите се оплакаха на делегата от провокации. На оградата зад резервната скамейка на Лудогорец са вързани кренвирши. Феновете започната да хвърлят от саламите и по пистата, един падна на терена.

Силни минути на "червените". Удар на Тончи Кукоч в 23-ата минута беше блокиран от вратаря на шампионите Валидслав Стоянов. Хърватинът опита добавка с глава, но право в ръцете на Стоянов. Секунди по-късно, след разбъркване в полето на гостите, топката попадна в Стивън Сънди, който пробва удар от волле. Отново блестяща намеса на вратаря на Лудогорец.

В арсенала на феновете беше включен и мобилен телефон. Недоволен запалянко го хвърли по терена. Реферът Никола Попов прекъсна за кратко мача, докато предаде апарата на четвъртия съдия.

След добрите минути за ЦСКА, шампионите изравниха играта и започнаха повече да контролират топката. В 39-ата минута Мисиджан се опита да изненада вратаря на "червените" Анатоли Годсподинов с далечен удар, който обаче беше слаб и мина встрани.

Съдията подмина игра с ръка на Михаил Александров пред наказателното поле на Лудогорец в 43-ата минута. Това вбеси фенове и играчи. Любослав Пенев също протестира.

Тони Силва можеше да изведе Борис Галчев сам срещу вратаря на гостите, но предпочете да шутира и прати топката високо над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните секунди Кишада прати топката в мрежата на ЦСКА, но голът му не беше признат заради засада.Марко след това съдията Никола Попов спря временно мача. Димките и факлите, запалени от сектор Г образуваха мъгла, от която не се вижда нищо на терена.

ЦСКА отново натисна. В 59-ата минута Тони Силва получи топката в наказателното поле и стреля, но встрани от вратата. Центриране на Тончи Кукоч от фаул пък беше засечено от Апостол Попов, ударът му с глава обаче мина над вратата. Последва бърза контра на Лудогорец, която завърши с удар на Мисиджан, който попадна в ръцете на вратаря Анатоли Господинов.

Любослав Пенев реши да рискува, като извади защитника Апостол Попов и на негово място пусна крилото Милисавлевич.

В 75-ата минута "червените" имаха претенции за засада, такава не беше отсъдени и се стигна до удар на Марселиньо, който обаче пати топката високо над вратата.

Най-чистото положение до момента в мача! В 77-ата минута Стефан Николич беше изведен от Фелипе сам срещу вратаря на Лудогорец. Черногорецът стреля, но плонжиралият Владислав Стоянов спаси с крак.

Червен картон, Александър Барт е изгонен! Защитникът на гостите извърши нарушение срещу Марио Бъркляча и му беше вдигнат втори жълт картон. Барт отказа да напусне терена и седна на тревата. С кански мъки той беше убеден да се прибере в съблекалнята.

В продължението Златински стреля опасно от фаул. Тони Силва пък получи топката зад защитата на гостите, влезе в наказателното поле, но скъси ъгъла и ударът му по диагонала мина встрани от вратата.

Лудогорец изпуска да си тръгне с трите точки. Центриране на Кайсара беше засечено от резервата Юнес Хамза. Изстрелът му беше опасен, но неточен.

СЪСТАВИ

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ЦСКА: 1. Анатоли Господинов, 77. Тончи Кукоч, 21. Венцислав Василев, 3. Александър Тунчев, 48. Марин Оршулич, 19. Апостол Попов, 8. Борис Галчев, 70. Жуан Фелипе Рибейро, 4. Стивън Сънди, 7. Тони Силва, 9. Стефан Николич

ЛУДОГОРЕЦ:21. Владислав Стоянов, 16. Браян Ангуло, 80. Жуниор Кайсара, 27. Козмин Моци, 5. Александър Барт, 23. Христо Златински, 8. Фабио Ешпиньо, 93. Върджил Мисиджан, 11. Жуниор Кишада, 7. Михаил Александров, 84. Марселиньо

ПРЕДИ МАЧА

Около мачовете между ЦСКА и Лудогорец винаги е "горещо". И този път е така. Любослав Пенев, за когото това ще е първа поява на "Армията" след завръщането му, драсна клечката на фитила, който беше пуснат от Разград. През седмицата стана ясно, че босът на шампионите Кирил Домусчиев съди треньора за думите му, след като беше освободен от националния отбор. "Слабо ме интересува кой и за какво ще ме съди. Интересно ми е какво ще каже за една друга декларация", не остана длъжен Пенев, визирайки написаното от "Литекс" наскоро.

Искри със сигурност ще хвърчат на ст. "Българска армия". "Червените" излизат за първа победа над "Лудогорец" на ниво "А" група. ЦСКА само веднъж в историята е печелил срещу този отбор, но за купата на България.

Домакините ще се радват на мощна подкрепа. Феновете обещаха да напълнят стадиона. Предстои да разберем обаче дали това ще помогне на тима да сложи край на серията си от 9 мача без победа и 832 минути без гол.

ЦСКА е на 4-о място в момента на точка зад Литекс, като обявената цел на отбора е влизане в Европа. Това означава задължителна победа над Лудогорец.

Иначе Любо Пенев отново има куп проблеми със състава преди втората среща, която ще води. Единствената добра новина за бившия национален селекционер е завръщането на Боби Галчев, който не игра срещу Берое. Иван Маркович пък се завръща в групата, въпреки че тренира само 1 седмица след продължително лечение на травма в коляното.

При победа гостите пък могат да спечелят четвърта поредна титла 3 кръга преди края на първенството. За целта обаче Локомотив (София) трябва да загуби Берое в понеделник. "Орлите" имат 7 точки пред "железничарите".

Самият Дерменджиев има само една въпросителна преди двубоя и тя е свързана с капитана Светослав Дяков, който не е тренирал на пълни обороти през цялата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички