ЦСКА отново съкруши съперник във "В" група, вече има 43 гола


ЦСКА отново съкруши съперник във "В" група, вече има 43 гола
Снимка: БГНЕС

1142 0

ЦСКА продължава безпогрешния си път във "В" група, след като днес възпитаниците на Христо Янев удариха с 8:0 Беласица пред над 5 хиляди феновете на стадион "Българска армия".

С поредна порция голове за 31-кратните шампиони на България се отчете Преслав Йорданов, който отбеляза хеттрик (43', 48' 59'). Резервата Николай Цветков допълни 2 гола през второто полувреме и внесе много разнообразие и скорост в атаките на "червените", а останалите голове отбелязаха Борис Галчев (7, 89') и Танчев (52), който си отбеляза автогол.

Това беше 9-а поредна победа за ЦСКА във "В" група, където столичният гранд е с 27 точки и безпрецедентната голова разлика от 43:0. Беласица пък понесе своето 6-о поражение.

Още в 7' все още пълнещият се сектор "Г" изригна след страхотно изпълнение на Борис Галчев. Той стреля от пряк свободен удар и в 7' откри резултата за радост на над 5000 фенове по трибуните на "Българска армия".

До края на полувремето "червените" отбелязаха само още един гол, като той беше дело на Преслав Йорданов 2 минути преди почивката. Кирил Динечев центрира отдясно и предизвика неразбирателство в дефанса на Беласица. От това се възползва Йорданов, който вкара поредния си гол.

Той беше точен и в началото на второто полувреме, когато в 48' след центриране от корнер нападателят вкара за 3:0.

52-ата минута топката за пореден път бе сервирана в пеналтерията, а Танчев изпревари Йорданов и неволно сам засече кълбото в собствената си мрежа - 4:0. В 55-ата минута влезлият като резерва след почивката Николай Цветков с красив удар от границата на наказателното поле направи резултата 5:0.

Цветков определено внесе свежест в действията на тима и след нов негов удар в 59-ата минута вратарят не успя да избие по най-добрия начин топката и тя попадна в обсега на Йорданов, който от седем метра с безпощаден шут направи 6:0 и оформи хеттрика си.

В 71' домакините вкара 7-и гол, след като младата звезда Павел Головодов асистира за втория гол на Николай Цветков - 7:0.

Минута преди края Преслав Йорданов намери отлично Борис Галчев, чийто първи удар бе отразен от вратаря, но капитанът на тима успя да стигне пръв до топката и да оформи крайното 8:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички