ЦСКА отнесе здрав бой от Динамо (Киев)


ЦСКА отнесе здрав бой от Динамо (Киев)
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1320 0

Вторият в класирането на Първа Лига ЦСКА записа най-тежката си загуба по време на подготвителния лагер в Испания. "Червените" бяха отнесени от класния тим на Динамо Киев с 0:3, а украинската селекция нанесе 3-о поражение на "армейците" на Иберийски полуостров.

Двубоят започна вихрено за гранда от Киев, който още в 3' поведе. Вербич комбинира с Циганков, който стреля от 15 метра и направи неспасяем Стипица. Само две минути по-късно отново можеше да се стигне до гол, но все пак вратарят този път се намеси.

ЦСКА постепенно изнесе играта в половината на съперника и опитаха няколко интересни атаки, най-вече чрез най-активния на терена Жоржиньо. Той на няколко пъти навърза съперници, но липса на точност в завършващия пас коства на "червените" гол.

Вместо ЦСКА да изравни, Динамо успя да вкара втори гол. "Червените" бяха сварени неподготвени при контраакция на Динамо, а Вербич направи невероятен пробив по лявото крило, нахлу в наказателното поле и с премере удар с десния крак направи 2:0.

В 56-ата минута Вербич получи пас зад гърба на червената отбрана, настигна топката и опита да изненада Стипица с удар от малък ъгъл, но стреля в аут.

В 74-ата минута Перейра напусна заради травма и на негово място се появи младият Йоан Буренски. Три мнути по-късно Али Соу получи пас в наказателното поле на украинците и опита да реализира след фалцов изстрел с десния крак, но шутира в аут.

Това бяха опасните положения до края на мача, но все пак в 88' Динамо стигна до 3-и гол, благодарение на брилянтно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Андреевски - 3:0.

Това беше последната контрола на отбора на испанска земя, а селекцията на Нестор Ел Маестро се прибира в България на 5-и февруари.

Ето и всички играчи на "червените", които взеха участие: 1. Данте Стипица, 2. Стойчо Атанасов, 5. Николай Бодуров, 25. Стивън Перейра, 11. Станислав Манолев, 16. Жанио Бикел, 15. Кристиян Малинов, 18. Мартин Смоленски, 7. Жоржиньо, 17. Енрике Рафаел, 9. Мауридес (след почивката на терена се появиха: Тиаго, Пинто, Лясков, Джеси, Али Соу, Антов, Буренски)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички