ЦСКА не преодоля ирански Трактор за втора загуба в Турция, Амос Юга отново бе изгонен (ВИДЕО)


ЦСКА не преодоля ирански Трактор за втора загуба в Турция, Амос Юга отново бе изгонен (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3608 0

ЦСКА загуби и втората си контрола на турска земя по време на зимната му подготовка и общо трета от началото на годината. Възпитаниците на Ел Маестро за първи път в историята на клуба играха срещу иранския Трактори и допуснаха поражение с 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Сафа Хади в 52'.

Тобиас Хайнц пропусна двубоя заради лека травма, а Фернандо Каранга все още не е пристигнал в лагера на "червените". Дюкенс Назон се очаква да бъде продаден на кипърския Пафос. Капитанът Амос Юга бе изгонен през второто полувреме, като същото се случи и при първата контрола, когато отново видя червения цвят от съдията.

Отборът е четвърти и на само четири точки от върха в иранския елит. За последно игра в понеделник, когато си спретна голово реми с датския Вайле - 3:3.  До този момент "червените" победиха Литекс с 5:3 в София и загубиха в южната ни съседка от полския Корона с 0:2. Предстоят още 2 контроли там за тима - са със словашкия Тренчин (30-ти януари) и чешкия Бохемианс на 3-ти февруари.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните секунди иранският тим организира нелоша атака отляво, при която последва центриране. Тибо Вион обаче изби топката преди да стигне до противников играч. След началните 5 минути "червените" станаха по-активни на терена.

В 8' Мариас Фаетон отправи първия точен удар, но право в ръцете на вратаря. Мало след това и Линдсет стреля отдалеч, но неуспешно.   След четвърт час игра столичният тим организира бърза атака. Джонатан Линдсет изведе Матиас Фаетон пред границата на наказателното поле. Той от своя страна подаде към Майкъл Естрада в наказателното поле, но той се засуети и след рикошет топката се озова у вратаря.

В 18' Християн Петров засече от центриране, но стражът на противниковия отбор отново отрази. В 26' ЦСКА допусна грешка, след като Амос Юга подари топката на Густаво точно пред наказателното поле. Стигна се и до изстрел от чиста позиция, но вляво от вратата.

В самия край на полувремето новото попълнение Скаршем можеше да изведе тима си напред, но и той не преодоля вратаря.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част играчите на двата тима влязоха в словесна разправия заради грубо влизане на играч на Трактор. Капитанът на иранците - Рикардо Алвеш, обаче успокои ситуацията.

Иранският тим започна по-уверено в това полувреме и даде резултат в 53'. Хади, който влезе като резерва, напредна и стреля от около 20 метра. След последвал рикошет в крана на Петров топката изненада влезлия преди малко Густаво Бусато.

След попадението "червените" опитаха да упражнят натиск, но не успяваха да измислят нещо креативно в предни позиции. След попадението бе отсъден фал за ЦСКА, но Махмутович не успя да нанесе точен удар. След това топката попадна при Линдсет, но "черната" защити се справи и изби опита му за пас.

В 73' Мехди Шири шутира също от фал, но той не затрудни особено Бусато, който спаси. Четвърт час преди края на двубоя капитанът на ЦСКА - Амос Юга. Припомняме, че бе изгонен и в първата контрола срещу полския Корона. Лидерът на "червените' фаулира в центъра на терена голмайстора Хади и бе изгонен. На негово място влезе Марк-Емилио Папазов. До края на двубоя така и не успяха да стигнат до изравнително попадение, записвайки втора загуба

Стартови състави:

ЦСКА: Евтимов, Турицов, Петров, Кордоба, Вион, Юга, Кареасо, Скаршем, Линдсет, Фаетон, Естрада

ЦСКА - Трактор по ТВ: Къде да гледаме контролната среща?

Аут за мача е най-новото попълнение Фернандо Каранга, който все още не се е присъединил към лагера на "червените". След очакваната раздяла с Назон наставникът Ел Маестро остана с две опции за централен нападател - Майкъл Естрада и Марк-Емилио Папазов.

След това на ЦСКА му предстоят още две контроли срещу европейски съперници и една срещу Септември на българска земя. Срещите в Турция са със словашкия Тренчин (30-и януари) и чешкия Бохемианс на 3-и февруари.

Само ден по-късно отборът се прибира обратно у нас, където ще изиграе приятелски мач със Септември на 10-ти февруари, а 8 дни по-късно подновява шампионата срещу Ботев Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички