ЦСКА наплаши Ботев Пловдив преди Купата: Каранга избухна с голове за разгром (ВИДЕО)


ЦСКА наплаши Ботев Пловдив преди Купата: Каранга избухна с голове за разгром (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6513 0

ЦСКА записа трета поредна победа в Първа лига, след като надделя над Ботев Пловдив с 4:0 в 25-ия кръг. Срещата се игра на Националния стадион "Васил Левски", а феновете и на двата отбора изразиха мнение срещу случващото се в БФС и срещу новия президент на родната централа Георги Иванов - Гонзо.

С успеха "армейците" събраха 54 точки и изравниха Черно море, като доближиха и Лудогорец на три пункта ("орлите" са с мач по-малко). Ботев Пловдив пък остава на 9-а позиция с 33 точки, като пропусна да стигне седмото място, изпреварвайки Крумовград и Арда.

Голямата новина за ЦСКА в мача бе, че любимецът на привържениците Фернандо Каранга започна да вкарва след около 300 безплодни минути след завръщането си. Бразилският нападател реализира две попадения с глава още през първото полувреме след добри центрирания и още по-добри завършващи удари. Преди това Джонатан Линдсет също се разписа през първата част за комфортния аванс на почивката.

Голът му дойде след изстрел отдалеч от Тибо Вион и лоша намеса от Игонен, който постави топката на пътя на Линдсет, за да може норвежецът да вкара шестото си попадение в шампионата през сезона. Припомняме, че в миналия кръг даде две асистенции за обрата срещу ЦСКА 1948, въпреки че се появи като резерва.

През втората част отново Линдсет имаше заслуги за гол, след като пресече подаване на Карабельов в половината на опонента и топката попадна в Матиас Фаетон, който разстреля стража след малко над час игра.

Единствената негативна новина в днешния ден за "армейците" бе това, че Иван Турицов бе принудително заменен и напусна със сълзи на очите си. Изглеждаше сякаш проблемът му е в зоната на адукторите.

Това бе четвърта поредна победа в това съперничество за "червените". Последното им поражение е през точно 2 години, но в Пловдив (с 0:2). Доминацията им за века продължава, като имат 33 победи срещу "канарчетата", които са отговорили с едва 9 успеха, като 11 мача са приключили при равенство.

След точно месец двата отбора излизат в първи дуел от полуфиналите за Купата на България. Сега пък редстои пауза за националните отбори. След нея ЦСКА гостува на Локомотив София (30 март), а Ботев Пловдив се завръща към ангажиментите с нов тежък мач след пораженията от "армейците" и от Лудогорец - сблъсък с другия тим от топ 3 - Черно море (31 март).

Фернандо Каранга избухна срещу Ботев Пловдив

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди от срещата се чуха скандирания срещу БФС, както и срещу новия президент на родната централа Георги Иванов - Гонзо.

След 4 минути игра Георги Николов атакува по-агресивно Густаво Бусато, но бразилският страж все пак успя да изчисти. Нападателят обаче закачи с лакът опонента. Нито фал, нито авантаж бе маркиран от Ивайло Стоянов. Секунди след това обаче Бусато изчисти и падна на терена, държейки се за главата. Стоянов показа жълт картон на Николов, въпреки че не бе маркирал нарушение.

След 5 минути гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Турицов, но повторенията показаха, че претенциите им не бяха основателни.

Чисто футболно за първите 10 минути - ЦСКА започна с няколко шанса за опасни центрирания в началните моменти, а след това със същото отговори Ботев след три поредни корнера.

В 17-ата минута Иван Турицов стъпи здраво в единоборство и получи контузия в областта на адукторите. Той трябваше да бъде принудително заменен и напусна със сълзи на очи. Вместо него в игра се появи Емануел Шакич.

В 23-тата минута ЦСКА създаде най-добрата си атака в мача, но тя не приключи със завършващ удар. Вион проби отлчно отляво и стигна аутлинията в наказателното поле, но намери свой съотборник с подаването.

25' - 1:0! Секунди след това ЦСКА поведе в резултата след натиска в последните минути. Тибо Вион стреля от далечна дистанция, а Игонен спаси по начин, по който топката бе перфектна за добавка от Линдсет, който нямаше проблем да я вкара в опразнената врата. Момент преди отиграването на Вион пък Християн Петров блесна със смела игра и двойно подаване с Каранга, но ударът на нападателя бе блокиран в наказателното поле. Малко след това дойде и въпросният удар на Вион.

След близо половин час игра Фаетон влезе навътре отляво по нападението и стреля по земя в близкия ъгъл, но Игонен изби в корнер.

В 32-рата минута Кареасо стреля по атрактивен и акробатичен начин, след като стигна до избита топка в наказателното поле. Той се справи впечатляващо, но топката бе пратена в обхвата на стража, който изби в ъглов удар.

33' - 2:0! След поредното центриране от ъглов удар Каранга се отскубна от пазача си и остана непокрит, като насочи с глава неспасяемо топката в мрежата.

Секунди след това Уме реализира попадение, но то не бе зачетено, тъй като бе отсъдено нарушение. Играчът на Ботев хвана с ръка Християн Петров и го дръпна леко, с което го събори и се озова непокрит.

42' - 3:0! Каранга вкара и втория си гол след своето завръщане. Вион центрира от пряк свободен удар, а бразилецът се извиси с хубав отскок и засече с глава - отново без да остави шансове за намеса на Игонен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На старта на второто полувреме Ботев бе по-активният отбор. В две ситуации в рамките на минута Уме бе извеждан отляво, като и двата пъти опита изстрел от малък ъгъл. Първият удар бе доста опасен, но не и вторият. И в двата случая Николов остана разочарован, че не е получил топката.

Натискът на Ботев продължи, но в 56-ата минута Каранга бе близо до хеттрик. След центриране той надскочи Етоо и стреля опасно, но този път Игонен спаси.

В 60-ата минута Махмутович се отличи с великолепен шпагат точно на границата на наказателното поле. С него спря Емануел Уме, който се откъсваше сам срещу Бусато.

65' - 4:0! ЦСКА продължи с отлична успеваемост. Грешка от Карабельов при изнасянето на топката, а след рикошет в Линдсет тя стигна до Фаетон. Матиас вкара с мощен изстрел, разстрелял Игонен.

Секунди след това Уме се изправи срещу Бусато и пусна топката покрай него, но твърде слабо, позволявайки на Махмутович да избие в корнер.

В 74-тата минута Ивелин Попов стреля от добра позиция в наказателното поле, но Бусато отрази с впечатляваща намеса.

В 87-ата минута Попето изведе Брахими сам срещу Бусато след чудесно подаване. Бразилският страж обаче излезе, скъси дистанцията и предотврати сигурен гол след намеса с глава.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Турицов, Петров, Махмутович, Вион, Юга, Кареасо, Линдсет, Скаршем, Фаетон, Каранга

Ботев Пловдив: Игонен, Етоо, Минков, Папазов, Калдерон, Карабельов, Уме, Видев, Чернев, Попов, Николов

Преди ЦСКА - Ботев Пловдив

И за двата отбора победата е много важна: ЦСКА изостава с шест точки от Лудогорец и с три от Черно море (с мач по-малко от "моряците) и поражение ще ограничи шансовете им за титла. Ботев пък е на четири точки от топ 6 и може да доближи колебливия ЦСКА 1948, който няма победа през годината.

Всеки от последните три мача между тези опоненти неизменно отива в полза на "армейците". За последно Ботев победи опонента си през месец март 2022 година, когато надделя с 2:0 като домакин. През този век двата тима са се срещали общо 52 пъти. ЦСКА е бил победител в 32 случая, Ботев в 9, а 11 срещи са приключили наравно.

Нестор Ел Маестро е непобеден от "канарчетата", като има два успеха и едно равенство срещу тях. Душан Керкез пък изгуби единствения си сблъсък срещу "червеите" - по-рано през този сезон с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички