ЦСКА нанесе първа загуба на Черно море през сезона след епичен сблъсък


ЦСКА нанесе първа загуба на Черно море през сезона след епичен сблъсък
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

8685 0

ЦСКА спечели гостуването си на Черно море в мач от шестия кръг на Първа професионална лига с 1:0. Единственото попадение падна в 62-ата минута, когато Греъм Кери центирра към Жорди Кайседо, който не сбърка от близка дистанция. "Моряците" доминираха през по-голямата част от мача, като създадоха куп положения, но къде късметът, къде намесите на Димитър Евтимов и защитата на ЦСКА не позволиха на Черно море да отбележи. Така момчетата на Илиан Илиев допуснаха първо поражение през сезон 2021/22 в Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-ата минута Черно море организира атака от левия фланг чрез Родриго Енрике. Жозе Гомеш се намираше в засада и атаката беше прекратена. В 7-ата минута Цветомир Панов опита удар, обаче не затрудни Димитър Евтимов. Енрике продължи да създава опасни положения, като Живко Атанасов стреля високо в 10-ата минута.

В 12-ата минута Леандро Андраде и Жозе Гомеш опитаха да организират атака, изстрелът на Гомеш обаче излезе в тъч. ЦСКА опита атака в 15-ата минута, но тя беше спряна след задържане с ръка от страна на Ахмедов.

В 17-ата минута последва нов удар от страна на Черно море, като Виктор Попов стреля встрани. Васил Панайотов опита центриране, а Димитър Евтимов нямаше проблеми да улови.

В 21-ата минута ЦСКА създаде първото си по-опасно положение, като изстрелът на Хамза Чатакович нацели напречната греда. Босненецът смени позицията си с Греъм Кери с цел да се създаде объркване в защитата на "моряците". 

В 26-ата минута Юга пусна добра топка към Ахмед Ахмедов. Неговият опит за воле беше далеч от целта. В 34-ата минута Черно море стигна до корнер. Ахмедов обаче изчисти топката.

В 38-ата минута Чатакович опита изстрел, но Георги Георгиев беше на мястото си и нямаше проблем. До края на полувремето и двата тима се стараеха да задържат топката и не се стигна до нова опасност.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха без смени. В 47-ата минута Томас Лам изчисти топката от голлинията, след като Стефан Велев излезе на стрелкова позиция и нанесе удар, който със сигурност щеше да е гол. Черно море продължи натиска си след изстрел на Енрике. Андраде стреля отдалеч, като затрудни Димитър Евтимов, който все пак спаси.

"Армейците" опитаха да намерят Жорди Кайседо с високи топки предимно чрез акциите на Греъм Кери, но Черно море продължи да стои по-убедително на терена в този отрязък от срещата.

В 59-ата минута Жозе Гомеш изпусна може би най-чистото положение за Черно море, като проби отдясно в наказателното поле след подаване на Пабло Гарсия. Изстрелът му обаче не беше точен.

62' - 0:1! Мазику изведе Греъм Кери на левия фланг, ирландецът центрира към Жорди Кайседо, който не сбърка от близка дистанция и изведе ЦСКА в резултата!

Голът като че ли окрили ЦСКА и "армейците" се хвърлиха в атака. Ахмедов опита изстрел от воле, като извърши и фал в нападение. В 70-ата минута Амос Юга тръгна на контраатака, като спечели фал в полза на ЦСКА.

В 72-ата минута Цветомир Панов подаде на Енрике, който се размина с топката в непосредствена близост до голлинията. Жозе Гомеш получи втори жълт и съответно червен картон след два фала в атака.

В 78-ата минута Мазику опита да изведе надясно Асен Дончев, но пасът беше прекалено неточен. В 85-ата минута Амос Юга получи контузия и беше заменен от Жуниор Нзила. В 89-ата минута Ахмедов беше близо до попадението, но не успя да се ориентира навреме.

СЪСТАВИ:

Черно море: 22 Георги Георгиев 6 Виктор Попов 3 Живко Атанасов 28 Влатко Дробаров 2 Цветомир Панов 71 Васил Панайотов 23 Пабло Гарсия 15 Леандро Андраде 20 Жозе Гомеш  72 Родриго Силва 77 Стефан Велев

ЦСКА: 25 Димитър Евтимов 2 Юрген Матей 29 Томас Лам 19 Иван Турицов 18 Брадли Мазику 3 Жеферсон Телес 21 Амос Юга 8 Греъм Кери 11 Хамза Чатакович 23 Ахмед Ахмедов 9 Жорди Кайседо

ПРЕДИ МАЧА

"Армейците" спечелиха и двата си мача в Първа лига. Първо ЦСКА поебди ЦСКА 1948, а след това надделя и над Пирин миналата седмица. Класирането за груповата фаза за Лига на конференциите вдигна мотивацията на ЦСКА да покаже най-доброто от себе си.

Черно море няма загуба в петте си срещи, като възпитаниците на Илиан Илиев записаха победи срещу Ботев Пловдив, Берое и ЦСКА 1948. В срещите с Царско село и Локомотив Пловдив "моряците" записаха равенство, като в момента тимът е втори в класирането с 11 точки.

Очаква се дебют за ЦСКА да направи финалндският централен защитник Томас Лам, който влезе като резерва в мача за Виктория Пилзен в Лига на конференциите. Под въпрос обаче е участието на Георги Йомов, поради което Греъм Кери ще играе на дясното крило.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички