ЦСКА "на Божков" няма шанс дори за Б група


ЦСКА "на Божков" няма шанс дори за Б група
Снимка: БГНЕС

2016 0

Така нареченото "ЦСКА на Васил Божков" няма шанс да играе професионален футбол този сезон, стана ясно от последното решение на Софийски градски съд днес. Той върна за корекции първо оздравителния план за ЦСКА на Гриша Ганчев, а след това и на Васил Божков.

ВИЖТЕ КОИ ТОЧКИ В ПЛАНА НА БОЖКОВ ТРЯБВА ДА СЕ КОРИГИРАТ 

Повечето от точките, които трябва да се поправят, са чисто технически, но специално за плана на Васил Божков - представен от медиите като Оздравителя, има сериозна пречка.

Две са ключовите точки, които съда не признава в широкотиражирания план на Божков. Първата е, че лиспва "предварително съгласие от министерството на финансите", както и от НОИ.

И в двата плана нито има внесено предварително съгласие от министерството на финансите, подписано от министър Владислав Горанов, нито пък от НОИ, който в историята си едва ли е издавал подобно съгласие.

ВИЖТЕ ЗАЩО ВЪРНАХА ПЛАНА НА ГРИША ГАНЧЕВ ЗА ОЗДРАВЯВАНЕ НА ЦСКА

Също така договорът на Божков с "Ефбет" не е приет за банкова гаранция, че може да изплати милионите задължения. Ганчев също бе призован да даде такава гаранция, а като цяло в седемдневен срок няма как някой от тях да издейства "предварително съгласие от министерството и НОИ", защото то трябва да е издадено преди внасянето на плана, а не след това.

Днес Изпълкомът на БФС обяви последна дата за кандидатстване във Втора професионална футбола лига 25 юли. Единственият шанс "ЦСКА на Божков" да участва там се криеше именно в приемането на оздравителния план, което, очевидно, няма как да се случи.

"ЦСКА на Божков" може да играе във В група след промените в наредбите за турнирите на БФС, но не е ясно с какви футболисти, щаб, ръководство, ораганизация и стадион би станало това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички