ЦСКА мачка край морето за Купата на България


ЦСКА мачка край морето за Купата на България
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

2969 0

ЦСКА се класира за осминафиналите за Купата на България, след като "червените" нямаха никакви проблеми срещу Несебър, печелейки с категоричното 4:1 срещу тима от Втора професионална лига.

Кевин Кубемба блесна за столичани, реализирайки хеттрик, докато четвъртия гол за ЦСКА беше дело на Кирил Десподов. "Червените" можеха да отбележат още поне 4 гола, а почетният гол за тима край морето беше дело на Николай Бодуров, който си забоде ефектен автогол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало домакините не можеха да се справят с атаките на "червените". От самото начало вратарят трябваше да спасява две положения, а защитник изби удар на Кубемба. В 15' обаче Меркадо направи страхотен пробив и намери отлично нападателя, който този път не сбърка - 0:1 за столичани.

Вторият гол на "червените" падна по идентичен начин - пробив отляво на Меркадо, подаване за Кубемба и 2:0 в 30'.

Първите 45 минути преминаха изцяло под диктовката на ЦСКА, като резултатът можеше да е значително по-голям, ако не бяха намесите на Бояджиев - 0:2 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Темпото спадна през второто полувреме, но отново 15 минути след подновяването на играта Кевин Кубемба успя да реализира своя хеттрик - 0:3 в 60'.

До края на мача ЦСКА имаше куп положения, с които да разгроми тотално своя съперник, но в крайна сметка падна само още един гол - 2 минути преди края, дело на Кирил Десподов. Почетният гол за домакините падна след центриране от свободен удар. В опита си да изпревари съперников футболист Бодуров успя да играе с топката, но си забоде ефекен автогол - 1:4.

Стартови състави: 

Несебър: 33. Бояджиев, 18. Пюскюлю, 23. Молдованов, 27. Костов, 32. Баев, 10. Димов, 17. Вълчев, 21. Манев, 25. Зиксянг, 9. Колев, 5. Бастунов

ЦСКА: 12. Китанов, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 7. Меркадо, 15. Малинов, 16. Лое, 17. Енрике, 18. Георгиев, 21. Кубемба, 25. Барт, 29. Ангелов

Победителят трябва да се излъчи в един мач, което означава 90 редовни минути, плюс евентуални продължения и дузпи. След серията от седем поредни победи в Първа лига на "Армията" са решили да запазят голяма част от възловите си футболисти и ще дадат шанс на по-рядко играещите да впечатлят треньора Стамен Белчев.

Съперникът Несебър ще излезе с мисията да запази максимално дълго мрежата си суха. В състава контузен е единствено нападателят Валентин Йосков, но пред старши треньора Николай Жечев има достатъчно опции. Не е изключено шанс като титуляр да бъде даден и на някой младок под 20 г., като в групата ще има поне 3-4 такива.

Несебър започна лошо сезона във Втора лига, но в момента се намира в серия от 5 мача без загуба - четири победи и равенство (13 вкарани гола), с която се изкачи до челните места в класирането след осем кръга. Прави впечатление, че все още никой съперник не си е тръгвал с победа от Несебър досега през сезона. От лятото тимът е воден от Николай Жечев, който е бивш футболист на отбора. Той наследи местната легенда Николай Русев-Джангъра, станал директор на школата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички