ЦСКА картотекира още двама за мача с Копенхаген


ЦСКА картотекира още двама за мача с Копенхаген
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3392 0

ЦСКА картотекира за Лига Европа 7-мото си лятно попълнение Евандро да Силва (21 г.), както и своя играч с най-богат опит на международната сцена - Станислав Манолев (32 г.). От вчера имената на двамата са в списъка с футболисти на армейците за мачовете с Копенхаген, който е публикуван в официалния сайт на УЕфА, пише "Тема Спорт".

В случай че Евандро се появи на терена срещу датчаните, а това е много вероятно, той ще запише дебют в евротурнирите. Нападателят обаче вече е играл на международната сцена и дори има гол. През 2016 г. той записва две участия за бразилския Коритиба в турнира Копа Судамерикана. Точен е още в първата си среща - във 2-ия кръг при 1:2 в мача реванш срещу Витория Байя. Евандро играе 69 минути и открива резултата, като засича прострелно центриране от въздуха с десния крак. Този гол се оказва решаващ за Коритиба, който е спечелил първата среща с 1:0 и продължава към 1/8-финалите. В тази фаза Евандро играе 9 минути и при 1:2 от аржентинския Белграно Кордоба.

Манолев пък е футболистът на ЦСКА с най-голям стаж в евротурнирите. Той има внушителните 53 участия - далеч пред втория Бодуров с 19. Всичките му срещи са за Купата на УЕФА/Лига Европа. Станислав е играл 33 пъти за ПСВ Айндховен (1 гол), 15 за Литекс (1 гол) и 5 за Динамо Москва. Дебютира на 30 ноември 2005 г. за ловчанлии при 0:2 от A3 Алкмаар в групите на Купата на УЕФА.

През последните 3 месеца Манолев се възстановяваше от тежка контузия в коляното, претърпя операция и изкара процедури в Щутгарт. Фланговият футболист вече тренира пълноценно и има шансове да се появи на терена в реванша срещу Копенхаген в Дания идния четвъртък. Манолев вероятно ще запише минути в срещата за първенство със Славия тази неделя от 20:45 часа на "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички