ЦСКА изравни рекорд от 80-те години


ЦСКА изравни рекорд от 80-те години

1935 0

Трима юноши на ЦСКА се разписаха за победата с 5:0 над "Ботев" (Ихтиман) на финала на междуобластната квалификация за Купата на България. Това бяха Павел Головодов, Радой Божилов и Божидар Чорбаджийски. В състава на "червените" пък личаха имената на осмина, които са били изградени като футболисти в ДЮШ на клуба, а на пейката бяха още двама - резервният вратар Слави Петров и Петър Витанов.

Подобна концентрация на свои кадри в състава на ЦСКА е имало само в един период в клубната история - в края на 80-те г. на миналия век, когато старши треньор на тима е Димитър Пенев. Оттогава датира и своеобразният рекорд трима от школата на ЦСКА да се разпишат в един и същи мач, който бе изравнен в сряда.

На 24 септември 1988 г. в седмия кръг на първенството ЦСКА побеждава Черно море с 6:2. Резултата открива 21-годишният тогава Петър Витанов-Патрика още в 4-ата минута, после година по-големият от него Любослав Пенев оформя своя хеттрик, а междувременно точен е и 21-годишният Емил Костадинов.

В онзи период ЦСКА стига до трофеите в българския футбол, залагайки главно на своите кадри. По-рано през същата година, на 11 май 1988 г., ЦСКА фиксира най-убедителната си победа над "Левски" във финален мач за Купата на България - 4:1, с цели 7 свои юноши в състава. Това са вратарят Румен Апостолов, бранителите Недялко Младенов, Александър Александров, Емил Костадинов, Любослав Пенев и Петър Витанов. Любо бележи от дузпа за 2:1 в 41-ата минута, а два гола на Патрика в края - в 85-ата и 89-ата минута, оформят разгрома над "сините". Това е и първата победа с три гола разлика за "червените" във вечното дерби от 1966 г.

Автор: "Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички