ЦСКА изпусна дузпа, а с това и шанса да се изравни с Лудогорец на върха


ЦСКА изпусна дузпа, а с това и шанса да се изравни с Лудогорец на върха
Снимка: БГНЕС

10355 0

Отборите на ЦСКА и Лудогорец не предложиха зрелището, което всички очакваха в среща по между си от плейофите на Първа лига. Битката на стадион "Българска армия" завърши без попадения, като по този начин титлата ще се реши в оставащите три кръга до края на шампионата.

Още от началните минути ЦСКА наложи натиск и в 7' се стигна до нарушение в наказателното поле. Георги Кабаков отсъди игра с ръка и посочи бялата точка. Зад топката застана Али Соу, който обаче прати топката високо над вратата. До края на първата част обаче момчетата на Стойчо Стоев също имаха своите шансове, които не успяха да реализират.

След почивката "зелените" имаха претенции също за дузпа, след като Марселиньо бе свален на земята в наказателното поле. Този път обаче не последва сигнал от Кабаков за нарушение.

С поделените точки шампионите остават на върха със 72 точки. "Червените" пък са втори с 69 пункта.

Още в първата минута ЦСКА получи шанс да погледне към вратата на Пламен Илиев. Али Соу проби от ляво и се освободи от двама, след което стреля. Ударът му бе отклонен с ръка от Драгош Григоре, но Георги Кабаков посочи флагчето за изпълнение на корнер.

Още в 7' обаче се стигна до отсъждане на дузпа. При центриране от корнер Кабаков видя игра с ръка на Марселиньо, а зад топката застана Али Соу. Нападателят на ЦСКА обаче заложи на силата и прати топката високо над вратата.

След изпуснатата дузпа, Лудогорец бе тимът, който опита да наложи натиск. Вместо това обаче отново "червените" погледнаха смело към вратата на Пламен Илиев. На два пъти Евандро обстрелва вратата на гостите, като и в двата случая Козмин Моци изби с глава в корнер.

След 20' момчетата на Стойчо Стоев "укротиха" съперника и на свой ред на няколко пъти погледнаха към вратата на съперника. Якуб Свиерчок получи в наказателното поле и опита плътен удар, който обаче бе блокиран от Жеферсон 26' след първия съдийски сигнал.

10' преди почивката в лагера на Лудогорец трябваше да направят първа принудителна смяна. Вандерсон получи контузия, а лекарският щаб показа, че бразилецът няма да може да продължи. На негово място в игра влезе Адриан Попа.

В 41' "зелените" получиха възможност да обстрелват вратата на Витаутас Черниаускас от пряк свободен удар. Зад топката очаквано застана Марселиньо, който добре прехвърли стената, но стражът на "червените" с отличен плонж изби топката току преди да влезе в мрежата зад гърба му.

В 50' Лудогорец погледна сериозно към вратата на Черниаускас с бърза атака по десния фланг. Джоди Лукоки нахлу на скорост до аутлинията и пусна успореден пас към Попа, но защитата на ЦСКА се справи и изчисти преди някой от играчите на гостите да нанесе завършващ удар.

През втората част треньорският щаб на ЦСКА първи прибегна до резервната си скамейка. Жоржиньо замени Едвин Джеси, а Рафаел влезе на мястото на Евандро. Стойчо Стоев също направи промяна, като 17' преди края Клаудио Кешеру се появи на терена за сметка на Свиерчок.

12' преди края капитанът на "червените" в днешната среща Рубен Пинто легна на терена и показа, че няма да може да продължи. Антов се появи на терена, а капитанската лента отиде на ръката на Божидар Чорбаджийски, което бе прието с бурни аплодисменти от Сектор Г.

В добавеното време на срещата Кристиан Малинов и Светослав Дяков се сдърпаха в средата на терена, за което получиха по един жълт картон. Той се оказа втори и за двамата и те напуснаха терена.

СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Божидар Чорбаджийски, 6. Рубен Пинто, 8. Едвин Джеси, 10. Евандро, 15. Кристиян Малинов, 16. Жанио Бикел, 19. Иван Турицов, 22. Али Соу, 24. Нуно Томаш

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 12. Абел Анисе, 18. Светослав Дяков, 21. Драгош Григоре, 30. Козмин Моци, 70. Якуб Свиерчок, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Джоди Лукоки

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В момента в класирането разликата е точно 3 точки, като при равен брой точки ще се гледат преките двубои между двата отбора. Затова ЦСКА се нужда от победа с разлика от 2 или повече голове, за да си гарантират, че при равен брой точки ще имат предимство в спора за титлата. При успех с 2 и повече гола за домакините, те ще оглавят класирането и съдбата на титлата ще е изцяло в техни ръце.

От няколко години Лудогорец не е имал такъв отпор за титлата, като "орлите" усещат напрежението, след като позволиха много грешки в началото на 2019 година. А в последния месец и половина Лудогорец загуби два пъти от Черно море и направи две равенства с Берое, които отново костваха аванса на тима.

ЦСКА също позволи изоставане в шампионата, като поражението от Ботев и равенството с Левски попречиха на тима да оглави класирането. Сега изглежда е последният шанс, с който "червените" да се преборят за титлата.

Интересен факт обаче е, че 31-кратните шампиони нямат нито една победа в мачовете си с Лудогорец у дома. Очаквайте стартовите състави към 19:15 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички