ЦСКА и Ботев Пловдив в специален мач за много лица и подготовка за Купата


ЦСКА и Ботев Пловдив в специален мач за много лица и подготовка за Купата
Снимка: Колаж: SportLive.bg

1740 0

ЦСКА и Ботев Пловдив в неделя ще се срещнат за втори път през кампанията. Срещата е част от 25-ия кръг на Първа лига, а тепърва ще става ясно още колко пъти ще се срещнат до края на сезона.

Борба на два фронта

Те ще си съперничат и на 1/2-финалите за Купата на България в края на април и началото на месец май, а "канарчетата" още има теоретичния шанс да е в първата шестица за плейофите през пролетта. За целта ще трябва да преборят актуалния шести - ЦСКА 1948, който има 4 точки преднина след равен брой изиграни срещи. 

Така възпитаниците на Керкез още днес ще опитат да откраднат нещо от претендента за шампионската титла. През есента "армейците" се наложиха с 2:1 при първата си визита на новия "Колеж", а двама от голмайсторите днес ще отсъстват. Става въпрос за продадения Дюкенс Назон и наказаният Константинос Балоянис. 

Значението за Ел Маестро

За Нестор Ел Маестро днешната среща също ще е специална, предвид серията му от два успеха над съперника. Той се нуждае от трета победа, за да бъде по-спокойно през паузата за мачовете на националните отбори.

Ел Маестро ще опита да продължи с успехите

Днес Ботев Пд ще се нареди във визитката на сърбина с английски паспорт до Лудогорец. "Канарчетата" ще са седмият тим, който той ще е срещал 4 пъти в кариерата си. Останалите са ЛАСК, Тренчин, Адмира Вакер, Ружомберок и Жилина.

Специалните моменти

Сред стимулите за гостите днес, които са определяни за аутсайдери, е и 42-годишният мажоритарен собственик на клуба - Антон Зингаревич. От клуба му вече го поздравиха в социалните мрежи. 

От 17:45 часа в неделя ще започне и същинското надцакване между отборите и Душан Керкез вече бе спрегнат през изминалите седмици с "червените". Срещите за Купата на България ще са от огромно значение и за двата тима, а това днес ще бъде загрявка точно за тези двубои. 

Следете ЦСКА - Ботев Пловдив НА ЖИВО със SportLive.bg!

Още: Без 2-ма титуляри и далеч от своя дом: Историческата серия на ЦСКА II приключи

Кюстендилеца изтипоса звезда на ЦСКА, феновете я скъсаха от подигравки (СНИМКА)

Традицията се завърна: ЦСКА среща феновете с Тобиас Хайнц преди Ботев Пловдив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички