ЦСКА 1948 може да бъде изваден от Втора лига?


ЦСКА 1948 може да бъде изваден от Втора лига?
Снимка: БГНЕС

4420 0

ЦСКА 1948, отборът, който претендира, че е наследник на оригиналния клуб, може бъде изваден от Втора лига. Адвокат, който обаче няма нищо общо с ЦСКА на Гриша Ганчев, е атакувал в БФС участието на тима с треньор Валентин Илиев заради неправомерно издаден лиценз. Юристът е категоричен, че изпълкомът е погазил правилника, след като случаят е бил прехвърлен от Лицензионната комисия, твърди "24 часа".

През юни 2017-а играещият на стадиона в Драгалевци отбор е приет за временен член на БФС, като някои твърдят, че още тогава са нарушени правилата и наредбите на съюза, защото това е станало две седмици след спечеления с дузпи бараж срещу “Брацигово”.

Тимът, който наддаваше за активите и емблемата на фалиралия клуб заедно с ЦСКА, който играе на “Армията”, стана постоянен член на БФС на 16 февруари тази година, а след това завърши първи в Трета лига. Според правилника за статута на футболните клубове - членове на БФС, отбор се допуска до процедура за издаване на лиценз за участие в професионалния футбол, когато до началото на първенството е член на БФС от най-малко 2 състезателни години за Втора лига и три за елита. ЦСКА 1948 е с лиценз от 1 година, и то ако се смята временният.

Ако възражението на адвоката бъде уважено, мястото на ЦСКА 1948 би трябвало за заеме Хебър. Тимът от Пазарджик вече има заделен солиден бюджет от 2,5 млн. лева от три спонсора, единият от които е общината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички