Чуждестранен екип защитава ЦСКА в Лозана


Чуждестранен екип защитава ЦСКА в Лозана
Снимка: БГНЕС

5772 0

Чуждестранна фирма е изготвила жалбата на ЦСКА, която бе пусната в Спортния арбитражен съд в Лозана по-рано през седмицата. Армейците оспорват решението на УЕфА да не допусне отбора до участие в евротурнирите през следващите два сезона - до лятото на 2019 г.

В ЦСКА се надяват тяхната защита да извоюва поне намаляване на санкцията, тъй като при идентични случаи на други клубове е било правено изключение. От БфС (б.р. - чрез зам. изпълнителния директор Павел Колев) посочиха такъв пример В лицето на латвийския Лепая.

За целта "армейците" са наели елитен юридически екип, който е отлично запознат със спортното право и практиките на УЕфА, и разчитат, че решението ще бъде променено. Според Нова телевизия става въпрос за американски екип. Арбитражният съд няма краен срок, в който трябва да се произнесе. Но при такива казуси обикновено го прави в спешен порядък.

Нагласите в ЦСКА са за отговор до 29 юни, когато са първите мачове от международните клубни надпревари. Жребият за Лига Европа пък е на 19 юни и дотогава също е възможно армейците окончателно да са наясно дали ще могат да играят в турнира през това лято, или най-малко да имат яснота за следващото, пише "Тема спорт".

Ако ЦСКА не успее в опита да промени санкцията, Дунав ще заеме мястото му в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички