"Червени" фенове: Г-н Божков, вашето място е в ЦСКА!


"Червени" фенове: Г-н Божков, вашето място е в ЦСКА!
Снимка: БГНЕС

1119 0

"Червени" фенове призоваха официално Васил Божков да поеме управлението на ЦСКА. Под обръщението към бизнесмена стоят подписите на два фенклуба - "Клуб на привърженика на ЦСКА 1990", "Армейци Изток", както и на още 60 привърженика застанали с имената си. Най-популярните сред тях са теза на Александър Чакмаков от „ЦСКА ЗАВИНАГИ", бившият шеф на фенклуба Димитър Ангелов - Дучето, журналистът Георги Атанасов и Лъчезар Николов - Чезари.

Ето и пълният текс на писмото до Васил Божков:

Приятели,

дойде време да отстоим истината. Настъпи моментът, в който всички ние трябва да решим какво е ЦСКА! Да си отговорим защо всеки от нас отиде за първи път на „Армията". Защо извика ЦСКА! Защо любовта в сърцата ни придоби име – ЦСКА!

Това е нашият клуб! Това е нашата съдба. Няма нищо по-морално от любовта. Тя винаги е чиста и свята. Така, както е чист и свят клубът, в който заклех се... Това е клубът на Българската армия, основан от български офицери, а не милиционери. Това е клубът, пред който сведоха глави Ювентус, Атлетико Мадрид, Аякс, Байерн Мюнхен, Нотингам Форест, Ливърпул... Това е клубът, който бе наречен от футболна Европа „убиец на шампиони". Това е клубът, чието име завинаги ще бъде вписано със златни букви в славната история на българския спорт. Това е ЦСКА! Славата е морал. Победата е морал. Честта е морал. Нашата вярност е нашата чест!

Дойде денят, в който всеки един от нас трябва да си спомни – защо избрах „Армията", и кое запали моето сърце. Защо ЦСКА е начин на живот?

Нека всеки разбере, че нашият клуб е създаден от победители и достойни хора. Мъже на честта и делата! За нас има един ЦСКА! Точно този! Всичко останало, заченато в компромис с морала е груб експеримент с историята и истината. Няма да го допуснем!

Не желаем конюктурни игри на гърба на нашата любов. Не желаем „спасение" от псевдоспасители! ЦСКА има бъдеще само и единствено с хора, които са доказали, че могат да съзидават, а не да разрушават.

Успехът не е даденост. Успехът е знание, воля и потенциал. Смятаме, че след 1989 година, един-единствен собственик успя, и само той може да го направи отново. Безспорно най-успешният период за ЦСКА като спортно-технически резултати и финансова стабилност, бе времето, в което Васил Божков управляваше клуба. Безусловен факт!!!

Уважаеми господин Божков,

Вашето място е в ЦСКА! Защото знаем, че Вие можете! Направете го...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички