Червената любов победи синята омраза


Червената любов победи синята омраза

6520 0

ЦСКА мачка Левски не само на терена, но и по трибуните. "Червените" са в серия успехи в задочната битка на двете най-големи и мощни агитки в България. Това е категоричният извод след поредното издание на Вечното дерби. Ето какво демонстрираха северната и южната трибуна през погледа на Sportline.bg.

Сектор Г надпя тотално опонента си, което се дължи естествено и на развоя на мача. Много бяха моментите в двубоя, когато се чуваха единствено скандиранията на северната трибуна, а левскарите нямаха сила да отвърнат. За това спомогнаха и някои нови песни, разработвани през последните месеци. Организираните фенове на ЦСКА определено бележат сериозен напредък, откакто бяха оглавени от "Офанзива" и "Аnimals". Най-позитивното в сектор Г е настроението, към което призовават. Феновете на ЦСКА са доказали през годините, че умеят да обичат, както никоя друга агитка в България. И това продължава да бъде техният слоган. Огромен транспарант "Без ЦСКА не мога и миг да живея" красеше сектор Г, а хореографията бе с футболна топка, представена като жив "червен" организъм. Посланието е повече от ясно. В началото на второто полувреме сектор Г извади десетки знамена, които изглеждаха изключително ефектно и красиво. Нямаше призиви за агресия към противника, нямаше ексцесии с полицията или други непристойни действия. Сектор Г просто показа как се обича. И с позитивизма си заслужи да ликува след последния съдийски сигнал. Не бяха забравени традиционните оригинални транспаранти, насочени към противника. "Апостола е вечен, а петното върху името му е на 100" гласеше най-забележителният от тях. Добро попадение бе и транспарантът "Еat, Sleep, CSKA, Repeat".

За южната трибуна нещата съвсем не седят толкова оптимистично. И не заради външни фактори или случилото се на терена, а заради самите фенове на Левски. Те демонстрират вече опасен и натрапчив рецидив. Започна се преди време с "През трупове и кърви Левски пак ще бъде първи", продължи се с традиционните ексцесии с полицията, расистки транспаранти. Вчера за пореден път нещата излязоха извън контрол. Транспарант с призив за организиран бой с феновете на ЦСКА, друг със зачеркнато еврейско знаме и хореография с череп. За капак нахлуването на терена 10 минути преди края на мача, което е скандално и в нормална държава мачът трябваше да бъде прекратен, а Левски да загуби служебно с 0:6.

За съжаление иначе изключително вярната и подкрепяща независимо от резултата публика на Левски, вчера сякаш се пречупи. Поредната загуба от ЦСКА дойде в повече на ултрасите и те отказаха да подкрепят посредствените "сини" футболисти. Сектор Б обаче показа, че е велик с числеността си. След 5 поредни загуби от съперника си да запълниш фенския сектор е нещо трудно постижимо. С агитката на "сините" обаче трябва да се работи здраво. Най-вече от клуба. Защото изстъпленията започват да идват в повече. Създава се едно чувство за слободия, която е опасна. И е въпрос на време да се случи нещо наистина неприятно.

ВИЖ ТУК ВЕЧНОТО ДЕРБИ В СНИМКИ:

ОПИЯНЕНИЕТО НА ЕДИН ОТБОР: ЦСКА ЛИКУВА СЛЕД 3:0 НАД ЛЕВСКИ

СТОЙЧО С ШЕСТИЦАТА - НОВА ПОДИГРАВКА С ЛЕВСКИ

ОТБОР И ФЕНОВЕ НА ЦСКА ЗАЕДНО В РАДОСТТА СЛЕД БОЯ ПО ЛЕВСКИ

СЕКТОР "Г" СЕ РАЗДАДЕ ВЪВ "ВЕЧНОТО ДЕРБИ" И ПОЛУЧИ 3:0

АГИТКАТА НА ЦСКА ДРАЗНИ ЛЕВСКАРИТЕ С ПЛАКАТИ

ГОРИ, ГОРИ СИНЬО ШАЛЧЕ...

НА ЛЕВСКАРИТЕ САМО ЕДНА ХОРЕОГРАФИЯ ИМ ОСТАНА...

ТРОЙНА РАДОСТ ЗА ЦСКА: СИЛВА, БУШ, ГАЛЧЕВ И ЛЕВСКИ ПАК Е НА КОЛЕНЕ

В ДЕСЕТКАТА! СНЕЖНА ТОПКА НОКАУТИРА СТОЙЧО

"СИНЬОТО" УНИЖЕНИЕ СТАНА ТРАДИЦИЯ ВЪВ "ВЕЧНОТО ДЕРБИ"

СИЛВА И БУШ ЗАЯВИХА ШЕСТИ ПОРЕДЕН "СИН" СРАМ В ДЕРБИТО

ВСИЧКИ ГАЛЕРИИ НА SPORTLINE.BG ВИЖ ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички