ЦСКА запази статута си "непобеден" след драма срещу Славия


ЦСКА запази статута си "непобеден" след драма срещу Славия
Снимка: Getty Images/Guliver

10056 0

Отборът на ЦСКА постигна много трудна, но заслужена победа в четвъртия кръг на Първа лига. "Червените" се наложиха с 2:1 над Славия на стадион "Българска армия", като драмата се запази до самия край.

С тази победа момчетата на Нестор Ел Маестро остават единствения отбор в първа лига, който има пълен актив от 12 точки след 4 изиграни мача. "Белите" остават с една победа, един равен и две загуби.

Мауридеш откри резултата на срещата, след като в края на първата част засече с глава центриране на Кирил Десподов. През втората част изненадващо "белите" стигнаха първи до попадение. Яник Карабельов се разписа след центриране пред вратата на Витаутас Черниаускас. 

Все пак тимът от "Борисовата градина" стигна до победно попадение, за да запази статута на "непобеден". Отново Мауридеш бе точен, вкарвайки осмия си гол в седем мача за ЦСКА.

Изненадващо или не, първата 100%-ва голова възможност бе за Славия. Бившият играч на ЦСКА Милчо Ангелов бе изведен между централната двойка защитници на домакините, като атакуващият футболист добре си поведе топката, но в крайна сметка бе затворен и ударът му се оказа прекалено слаб, за да затрудни Витаутас Черниаускас.

В 17' Златомир Загорчич трябваше да прави принудителна смяна, след като Георги Йомов се контузи и бе заменен от Славчо Шоколаров.

10-ина минути преди края на първата част Кирил Десподов стреля от пряк свободен удар, като топката срещна страничната греда, но Стериакис се обърна бързо и улови.

В добавеното време на първата част Мауридеш записа седмия си гол в седмия си мач за ЦСКА. Кирил Десподов центрира на точката на дузпата, където бразилецът бе безкомпромисен, за да открие.

В 67' от срещата Славия стигна до изравнителен гол. При центриране от пряк свободен удар в наказателното поле Янис Карабельов надскочи всички и с глава не остави шанс на Черниаускас.

Играчите на Нестор Ел Маестро потърсиха бърз отговор на изравнителното попадение. 15' преди края на мача Десподов нанесе удар от въздуха, който обаче попадна в тялото на Стериакис и младият вратар отрази.

Играчите на ЦСКА се втурнаха в търсене на победното попадение и то дойде в последната минута от редовното време. При центриране отдясно Мауридеш отново се превърна в герой за "червените", след като се разписа с глава.

Преди мача

Отборът на ЦСКА продължава битката си на всички фронтове. През седмицата те загубиха от Копенхаген в третия предварителен кръг на Лига Европа. Сега играчите на Несто Ел Маестро се връщат към битката в родната лига. 

До момента "червените" записаха три победи от три мача, като се справиха с Локомотив Пловдив, Витоша Бистрица и Дунав Русе.

В същото време срещу тях се изправя носителят на Купата на България Славия. Играчите на Златомир Загорчич записаха равен, победа и загуба в Първа лига, съответно срещу Берое, Локомотив Пловдив и Витоша Бистрица. През седмицата пък тимът бе напуснат от младия Стефан Велков, който облече екипа на холандския Ден Бош.

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 9. Мауридес, 14. Лясков, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго, 27. Секулич

Славия: 32. Стергиакис, 25. Александров, 15. Станисавлевич, 55. Христов, 23. Узунов, 33. Иванов, 35. Йомов, 19. Велковски, 38. Гамаков, 7. Ангелов, 10. Карабельов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички