ЦСКА задълбочи кризата в Берое и продължава преследването на Лудогорец


ЦСКА задълбочи кризата в Берое и продължава преследването на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5540 0

ЦСКА победи Берое с 2:0 в последния 26-и кръг от редовния сезон в Първа лига. Резултата откри Тиаго в 18', а в 91'а Ерол Алкан си вкара автогол. Това е първият двубой под ръководството на Любослав Пенев, в който "червените" не допуснаха гол. След този успех отборът се върна на второто място и е на 5 точки зад Лудогорец и на 3 пред Левски. Това пък бе трета поредна загуба за Берое, който се представя много колебливо през пролетта.

ЦСКА установи домакински натиск в началните минути и още във 2' Тиаго отправи удар, но топката бе уловена без проблем от Перниш. В 13' "червените" получиха право да изпълнят пряк свободен удар от средно разстояние, но изпълнението на Тиаго не се получи и топката прелетя над гредата.

В 14' домакините пропиляха невероятна възможност. Първо на дъгата на наказателното поле Малинов и Али Соу не се разбраха, нападателят нанесе удар, но без успех. Последва пас леко вдясно към Жоржиньо, който опита да пусне топката покрай Перниш, но стражът я отби леко. Тя обаче попадна на намиращия се пред празната врата Кристиян Малинов, който стреля над напречната греда. Голям пропуск.

В 18' домакините напълно заслужено откриха резултата. Жоржиньо показа страхотна индивидуална игра и премина през Матеус Леони. Португалецът нахлу в наказателното поле и върна към Тиаго, който стреля от 7-8 метра право в горния ляв ъгъл. Старозагорци стигнаха до първата опасна ситуация чак в 29'. Василев върна пас по тревата към Камбуров, който от 9 метра нанесе зверски шут, но Николай Бодуров спря удара. В 24' Иван Минчев опита да изненада вратаря на "червените" с изстрел от далеч, но топката мина коварно покрай вратата.

В следващите минути играта доста се накъса и липсваха интересни моменти. Такъв имаше чак в 45', когато много малко не достигна на Али Соу да засече топката в празната врата след подаване от Енрике.

И през второто полувреме домакините бяха по-активните. В 56' Тиаго центрира опасно в наказателното поле след корнер, но никой не успя да засече топката във вратата на Перниш. В 60' Баранов спря устрема на Жоржиньо, който създава големи неприятности за Берое и предотврати опасен изстрел към вратата.

Минута след това пък Перниш получи неволен, но неприятен удар от Жоржиньо. Вратарят на гостите обаче все пак продължи двубоя, въпреки че бе видно, че изпитва силна болка. "Червените" продължиха да контролират събитията на терена, но без да застрашат сериозно противниковата врата. В 77' Перниш все пак бе заменен заради травмата, която получи по-рано, а неговото място зае Георги Аргилашки.

В заключителните минути старозагорци погледнаха най-сетне по-смело в атака, но домакините действаха достатъчно предпазливо в атака. В първата минута от добавеното време пък отборът на Томаш си отбеляза и автогол за крайното 2:0. Грешникът бе Ерол Алкан, който в опит да изчисти засече с крак в собствената си врата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 26. Антов, 24. Томаш, 15. Малинов, 16. Бикел, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 22 Али Соу

БЕРОЕ: 12. Перниш, 3. Желев, 4. Алкан, 6. Цветков, 8. Иванов, 9. Камбуров, 19. Василев, 20. Леони, 27. Баранов, 28. Бригидо, 73. Минчев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Червените имат по-малко кадрови проблеми за днешния двубой, но все още не могат да разчитат на пълноценен състав. Извън сметките остава левият бек Жеферсон, който на този етап не е възстановен. Лясков вече е на линия, по-добро е състоянието и на Пинто, но и двамата няма да са титуляри днес. Португалецът в 3-а поредна среща ще остане извън 11-те. Любо Пенев заяви, че Пинто е бил контузен и затова не е попаднал в групата за Етър.

В Берое проблемите са добре познати. Наказани са Охене и Бандаловски. Бившият капитан на армейците ще изтърпи санкцията си в този кръг, докато ганаецът пропуска и първия мач от плейофите. Аут до края на сезона заради контузии са Георги Ангелов и Вандерсон. Клубът още не е картотекирал привлечения в четвъртък халф Яя Меледже.

В последните три години двата тима са се изправяли на "Българска армия" общо седем пъти, като в тези срещи тимът от Стара Загора има спечелени едва две точки. Това прави успеваемост от 9,52%, което значи, че тимове като Верея, Дунав, Славия и дори борещият се за оцеляване във Втора Лига Локомотив (Горна Оряховица) са се справяли по-добре при гостуванията си на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички