ЦСКА с перфектен старт на пролетния дял


ЦСКА с перфектен старт на пролетния дял
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3585 0

ЦСКА направи перфектен старт на пролетния дял в първенството. Отборът на Стамен Белчев победиха с 5:0 като гост Верея пред хилядите "червените" привърженици в Стара Загора. Фернандо Каранга отбеляза две попадения, а Рафаел Енрике и новите попълнения Роланд Алберг и Бланко се отчетоха с по още един гол. 

ЦСКА започна вихрено срещата и още в 1' можеше да открие резултата, но стражът на Верея изби удара с глава на Енрике. В 3' обаче Каранга откри головата си сметка за пролетта. Манолев намери бразззилеца в наказателното поле на Верея, той финтира Иво Иванов, след което стреля покрай Даниел Наумов за 0:1.

В 16' "червените" удвоиха преднината си. Манолев подаде към Десподов, който навлезе в наказателното пол, след което подаде към Каранга, който с пета продължи към Енрике Рафаел. Той отблизо не пропусна да вкара във вратата на Наумов. В 30' се откри и първата по-добра възможност за домакините. Николай Бодуров закъсня, което отвори възможност на Георги Вълчев да стреля, но встрани на вратата.

Втората част започна с натиск на домакините и до 60' се откриха две добри възможности пред тях. Първо тяхна отлична атака, при която футболист на Верея се озова сам срещу вратаря, бе спряна със засада. а в 56' удар на Пламен Тенев прохуча покрай дясната греда на Черниаускас.

Въпреки това няколко минути по-късно "червените" нанесоха решаващ удар. Десподов центрира в наказателното поле на Верея, където Здравко Илиев не успя да изчисти топката с глава и я прати в краката на Каранга, който не сгреши за 0:3.

Доминацията на ЦСКА продължи и в 78' влезлият на мястото на Каранга-Бланко асистира на друго ново попълнение Алберг, който отбеляза за 0:4.  3 минути преди края на редовното време Георги Андонов стреля от фаул, но топката рикошира в стената и излезе в корнер. В добавеното време Родригес отправи удар от дистанция. Наумов не се намеси добре и подари топката на Бланко, който вкара в опразнената врата.

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Стамен Белчев започва атака към титлата в Първа лига, като изостава само на точка от първия Лудогорец. "Червените" показаха големи амбиции за трофеи и се очаква да тръгнат много амбицирани в първенството. ЦСКА привлече петима нови играчи - Едвин Джеси, Жеферсон, Роланд Алберт, Укра и Хеан Бланко. Мачът в Стара Загора пропусна наказания Кристиян Малинов.

Контузен в състава на домакините е Антон Огнянов и той се очаква да пропусне днешната среща, но всички други играчи са на линия и ще вземат участие в мача. Официален дебют начело на заралии ще направи Благо Митрев, който замени на поста Илиан Илиев начело на верейци.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Верея: 12. Наумов, 21. Илиев, 6. Иванов, 5. Мунин, 14. Минев, 18. Вълчев, 20. Бенгюзов, 87. Мечев, 7. Андонов, 77. Танев, 17. Домовчийски

ЦСКА-София: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 9. Каранга, 10. Алберг, 11. Манолев, 16. Лое, 17. Енрике, 19. Десподов, 20. Тиаго

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички