ЦСКА обърна Зенит и записа престижна победа


ЦСКА обърна Зенит и записа престижна победа
Снимка: БГНЕС

2999 0

ЦСКА победи Зенит с 2:1 в най-престижната контрола от летния подготвителен лагер. "Червените" трябваше да наваксат резултата, за да се поздравят с победата. Панюков откри резултата в 15', но постепенно ЦСКА показа много добра игра и с попадения на Каранга и Меркадо сътвориха пълен обрат.

В 15' Китанов не успя да отрази добре един удар, след което топката попадна в Андрей Панюков и при добавката откри в полза на руснаците. През вторите 20 минути на полувремето ЦСКА постепенно показа по-добра и създаде няколко положения. Давид Симао имаше добри възможности, но бяха отразени от стража на Зенит. В последната минута Десподов намери Каранга, който изравни резултата.

И втората част започна по-добре за "червените". В 63' Кевин Меркадо с хубав удар направи пълен обрат. Възпитаниците на Стамен Белчев продължиха с добрите контратаки, но завършващият удар липсваше. 

В 86' Зенит можеше да изравни, но Китанов изби изстрела на Панюков. До края не бяха създадени повече опасни положения и ЦСКА записа престижна победа над третия в Русия. 

Преди мача

Съперникът на ЦСКА е един от най-авторитетните руски клубове. Зенит е петкратен шампион на СССР и Русия, както и четирикратен носител на Купата на СССР/Русия.

В състава на Зенит личат имената на редица национални състезатели, а любопитен факт е, че от началото на юни старши треньор е италианският треньор Роберто Манчини. Точно преди година Манчини изведе италианския гранд Интер срещу ЦСКА в лятна контрола, която "армейците" спечелиха с 2:1.

Извън състава на ЦСКА е единствено подписалият вчера нов договор с клуба Рубен Пинто, който е очакван в лагера на тима в близките дни. Извън сметките на треньора е и Арсенио Нунеш, който се очаква да подпише договор с Морейрензе.

Стартов състав на ЦСКА:

Георги Китанов, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Станислав Манолев, Давид Симао, Кристиян Малинов, Кевин Меркадо, Рафаел Роберто Енрике, Кирил Десподов, Фернандо Каранга

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички