ЦСКА 1948: СЕМ стартира разследване заради историята на ЦСКА


ЦСКА 1948: СЕМ стартира разследване заради историята на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА 1948

2008 0

Ръководството на ЦСКА 1948 пусна декларация, чрез която благодари на СЕМ за бързата реакция относно сезирането за използването на името и историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове. Аматьрския клуб поиска разледване на телевизиите, които излъчват българското първенство заради обявяването, че отборът, който играе домакинските си мачове на ст. „Българска армия“ ще се бори за 32-ра шампионска титла и ще празнува 70-годишен юбилей

Ето и пълната позиция:

Армейци,

Във връзка с обръщението, което направихме към Съвета за електронни медии /СЕМ/, Съюза на българските журналисти /СБЖ/ и Българския футболен съюз /БФС/ във вторник на 18.07.2017 г., искаме да благодарим за бързата реакция от страна на СЕМ.

От специализирания орган, който регулира радио- и телевизионната дейност в България, се свързаха с нас и ни увериха, че ще започнат разследване по въпроса, който повдигнахме, а той е свързан с използването на името и историята на ЦСКА по отношение на други футболни клубове.

Както знаете, „Нова Броудкастинг Груп“ има права за телевизионното излъчване на мачовете от първенството на Първа професионална футболна лига /ППЛ/. В анонсираното видео преди мача от първи кръг между отборите на ЦСКА-София и Славия, както и по време на самия мач, бе обявено, че отборът, който играе домакинските си мачове на ст. „Българска армия“ ще се бори за 32-ра шампионска титла и ще празнува 70-годишен юбилей. Това е в разрез с Етичния кодекс на Съюза на българските журналисти, където е написано: „Декларираме, че нашата основна цел, възприемайки духа и буквата на този Кодекс, е да уважаваме правото на обществото да получава и разпространява достоверна информация, за да могат гражданите да играят активна роля в условията на прозрачна демокрация.“

През месец юни, т.г., Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че ЦСКА-София е правоприемник на Литекс. От Европейската футболна централа /УЕФА/ са на мнение, че ЦСКА-София е нов клуб.

Самото ръководство на ЦСКА-София призна в официален документ до КАС и УЕФА, че този отбор е Литекс и промяната на името и седалището на клуба е „маркетингов трик“.

Нашият въпрос е: Как така този отбор може да се бори за 32-ра титла и да празнува 70-годишен юбилей?

С уважение,

Ръководството на ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички