Буш е 10-ият продаден от "А" група на Острова


Буш е 10-ият продаден от "А" група на Острова

1352 0

Трансферът на Серджиу Буш от ЦСКА в Шефилд Уензди е едва десетият в цялата история на "А" група, изчисли "Преса". На Острова с голям успех се състезаваха играчи като Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров, Валери Божинов и Бончо Генчев, но нито един от тях не премина в местните първенства директно от българското.

С продажбата на Буш ЦСКА се изравни с Литекс в класацията на родните клубове, осъществили най-много продажби в родината на най-популярната игра - по три. Предишните на "червените" бяха на Александър Тунчев в Лестър през 2008 г. и на Елиот Гранден в Блекпул през 2010 г.

Миналото лято Литекс спазари Николай Бодуров във Фулъм, а в началото на предишното десетилетие прати Радостин Кишишев в Чарлтън и Светослав Тодоров в Уест Хем.

Ето и всички десетима играчи, осъществили трансфери на Острова: Борислав Михайлов в Рединг, Кишишев в Чарлтън, Тодоров в Уест Хем, Брент Рахим в Уест Хем, Николай Михайлов в Ливърпул, Тунчев в Лестър, Богданович в Барнзли, Гранден в Блекпул, Бодуров във Фулъм, и Буш в Шефилд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички