Борислав Михайлов: ЦСКА още има шанс да играе в ЛЕ, стискам им палци


Борислав Михайлов: ЦСКА още има шанс да играе в ЛЕ, стискам им палци

5883 0

ЦСКА все още има шанс да участва в Лига Европа още този сезон, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Той очаква до няколко дни Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана да се произнесе по жалбата на "червените", пише bTV.

"Санкцията подлежи на обжалване и се надявам ЦСКА да спечели. Докато КАС не се произнесе, УЕФА също трябва да чака - това е последната инстанция. Очаквам решението до 4-5 дни", обясни Михайлов и допълни, че е президент на всички български клубове.

"Ние издадохме лиценз на клуба и за Европа, и за българското първенство. Това стана на 29 май, същия ден пристигна писмото от УЕФА. Спазихме цялата процедура. Да не ви обяснявам какво направих по този случай като член на Изпълкома на УЕФА...Те обаче не си нарушават правилата. Те са си прави и ние сме си прави. В наредбата пише, че централата приема регламента за нарушен, наказанието е 3 години, няма от-до."

Михайлов разкри още, че за да помогне на "червените" е пътувал до финала на Лига Европа в Стокхолм.

"Не ми се ходеше, но...Трябваше да се видя с президента и с хората от комисията за лицензиране и финансов феърплей. Направих каквото мога в лични разговори, но очевидно не е дало резултат. УЕФА не иска да прави изключения."

Според президента на БФС има разминаване в начина, по който БФС и УЕФА тълкуват структурата на ЦСКА.

"За нас това е правоприемник на "Литекс", а за тях е нов клуб. Не че го приемаме за "Литекс" - това е ЦСКА, просто има смяна на името. В българското право е така, в швейцарското е друго. Относно баража между "Левски" и "Верея" - БФС отново доказа, че е прав и спазва правилата."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички