Боримиров оправда боя на Левски - ЦСКА с отношението на червените към съдията


Боримиров оправда боя на Левски - ЦСКА с отношението на червените към съдията

1891 0

Баща ми беше в мелето, затова скочих да го защитя. Така юношата на ЦСКА Кристиян Пешов обясни пред Нова телевизия защо се мята с прийом от карате в мелето между феновете на скандалния последен мач на младежко ниво между червените и Левски, спечелен от сините с 2:0.

Пешов и друго главно лице в боя – неговият съотборник Иван Ангушев, подчерта, че полицията не е била на стадиона заради клуба-домакин – имало такава възможност по наредба, МВР да е само външна охрана. Пешов обвини и стюардите, които допринесли и въщност провокирали боя. Попитани дали е имало първо провокация от червените футболисти, и Пешов, и Ангушев отрекоха, като казаха, че е имало само спорове със съдията на печалния мач.

Моята версия е такава, че до 75-тата минута всичко вървеше нормално и всичко се случи след изгонването на втори футболист на ЦСКА. Мисля, че футболистът на ЦСКА репликира съдията и няколко от феновете на трибуната слизат на терена, за да искат обяснение от рефера защо има червен картон. Тази версия изложи директорът на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров.

До момента не сме имали проблеми с нито един гостуващ отбор. Винаги, когато ЦСКА е гостувал някъде, винаги е имало проблеми. Знаете какво стана на контролата с Ашдод, напомни Боримиров за друг скандален мач, но на мъжете на червения клуб. Мачът беше крайно груб и израелците получиха три червени картона. Историята помни какво са вършили феновете на ЦСКА, хвърли обвинение Боримиров. И обясни, че полицейските коли винаги са били външна охрана. Каква беше работата на футболисти на ЦСКА на трибуната, попита Боримиров. Съответно Ангушев отвърна на Боримиров какво щеше да направи, ако ставаше въпрос за неговите деца, както е ставало въпрос за родителите на Иван. Боримиров каза, че синът му е играл в мача и никой от футболистите на „Левски” не се намесил. Като футболист нямаш право да напускаш терена – можеш да бъдеш наказан за това, завърши Боримиров, без да коментира повече, че Ангушев тръгна да защитава приятели и родители.

Засега е ясно, че Левски може да бъде лишен от домакинство, а за футболистите на ЦСКА може да има персонални наказания. Ще е много жалко и смешно да ме накажат, че защитавам приятеля си и родителите си, коментира Ангушев. И призова Боримиров да се извини и да не говори лъжи, че първата хвърлена бутилка е от родители на ЦСКА. Героят от САЩ’94 се оправда, че не е видял лично и така му били казали фенове. А накрая разговорът се изроди кой какво казал на съдията и какво не бивало да казва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички