Бивш шеф на БФС влезе в управата на най-новото ЦСКА


Бивш шеф на БФС влезе в управата на най-новото ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1770 0

Бившият шеф в БФС и изпълнителен директор на „Ботев" Тервел Златев влезе в управата на най-ново­то ЦСКА. Става въпрос за ФК ЦСКА АД, което бе прехвърлено от Васил Бож­ков на генерал Иван Мечков, журналиста Емил Коцев и прези­дента на „Струма" (Марикостино) Люсиен Иванов.

Точно през това дружество ще се търси членство в БФС и участие в четвърта диви­зия. За него бил харесан стадио­нът до аерогарата, където обаче са планирани и мачове на „Вито­ша" (Бистрица) от Втора профе­сионална лига. Другият вариант е „Академик".

Членството в БФС е първото препятствие, защото уставът за­бранява еднакви имена, като от правната комисия бяха категорич­ни, че това важи точно за нови клубове.

Божков си направи свой ЦСКА за А окръжна

Генерал Мечков бе кандидат за общински съветник в листата на БСП, като номинация от коали­ционния партньор БКП, но не ус­пя да влезе, пише в. "24 часа". Той оглави управи­телния съвет. Освен него влизат още генерал Димитър Шивиков, Ангел Рангелов, Мартин Зафиров, Тервел Златев, Люсиен Иванов, Мартин Илиев, Георги Георгиев, Лъчезар Вълков, Явор Рангелов и Красимир Динков. Илиев е син на бившия международник на ЦСКА Илия Илиев.

Първоначално идеята бе да се направи сдру­жение с нестопанска цел, като идеята вероят­но е претърпяла промя­на в движение. Юношите на ЦСКА, които тре­нираха под ръководството на Адалберт Зафиров, не смятали да се връщат обратно, въпреки че новото ръководство ги покани.

На сбирката присъстваха около 200 човека, но част от тях си тръгнаха преди края на събрание­то. Най-значимото име в историята на ЦСКА, което бе на събрание­то, бе това на Боби Станков, най-успелия президент в историята на „червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички