Бивш играч на "червените": ЦСКА ни заведе на лагер в Германия, за да продаде там Бербатов


Бивш играч на "червените": ЦСКА ни заведе на лагер в Германия, за да продаде там Бербатов
Снимка: БГНЕС

2305 0

Бившият вратар на ЦСКА - украинецът Евгений Немодрук, заяви, че навремето клубът е "ускорил" продажбата на една от най-големите си звезди - нападателят Димитър Бербатов. "Червените" са организирали специални лагери в Германия, за да пласират звездата си в някой от тамошните големи клубове. Както е известно, впоследствие Бербатов бе продаден на Байер Леверкузен.

"Помня как за ЦСКА направиха специални лагери в Германия. Всъщност отидохме, за да продадем Бербатов! Изиграхме много контроли в различни градове, а в същото време беше там и Шахтьор. Водеше ги Виктор Прокопенко, с когото се познавахме още в Черноморец. Той ми се обади и помоли да се обадя на Бербатов, аз му се обадих и му казах: "Ела тук". Така че, Шахтьор наистина се интересуваше от Бербатов, но по това време нямаше никакъв шанс - човекът вече сериозно бе искан от Байер. В резултат на това той беше продаден", коментира Немодрук пред "Sport Arena".

"Много талантлив беше. Съдя като вратар: Гледайки го, беше невъзможно да се разбере какво и как ще направи. И аз имах доста голям опит. Обикновено можех да разчитам нападателите, но при Бербатов заплахата възникваше неочаквано. Можеше да има трима-четирима защитници около него, топката лети към него, а той удря с глава като с крак! И решенията, които взимаше, бяха луди. Радвам се, че той беше в същия отбор като мен и ме измъчваше само на тренировки, а не в мачове", анализира го украинецът. А какво каза той за Любо Пенев, с когото също е бил съотборник, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички