БФС обявява утре кой ще играе бараж за Лига Европа с Верея


БФС обявява утре кой ще играе бараж за Лига Европа с Верея
Снимка: БГНЕС

1921 0

Утре, 1 юни (четвъртък), Българският Футболен Съюз ще обяви кой отбор ще играе Бараж за Лига Европа с тима на Верея.

Както вече е ясно, УЕФА не даде лиценз на ЦСКА, като се очакваше Левски да заеме мястото на вечния съперник. Това обаче може и да не стане. Има вариант "сините" все пак да играят със старозагорски тим, а четвъртият Първа лига - Дунав или Локомотив Пловдив, да се класират директно. Всичко зависи от Спортно-техническата комисия на БФС.

"Всички тези подробности - кой ще играе на бараж за Лига Европа, ще бъдат обявени след приключване на първенството. Това означава, че ще съобщим на 1 юни, защото последните мачове от 36-и кръг са в сряда. Така че в четвъртък всичко ще се случи официално. Повече по темата не коментирам. СТК решава казуса, но според нашите документи това трябва да стане след края на първенството. Това е най-изчерпателният отговор, който мога да ви дам", заяви шефът на комисията Неделчо Михайлов пред „Тема спорт”.

На „Герена" негодуват от цялата ситуация, защото в момента не знаят дали да освобождават играчите си, дали да ги пазят за евентуален бараж в неделя, дали да преправят програмата си за лятна подготовка. Но въпреки това официална реакция от клуба не последва.

Вместо това сините бяха заети да гледат нови попълнения за селекция. Поради тази причина треньорът Николай Митов не бе на вчерашното занимание, което бе водено от помощниците му Асен Букарев и Мариан Христов. Той е пътувал в чужбина, за да гледа на живо набелязан играч.

Левски ще прави мащабна селекция през лятото. Столичани вече подписаха с централния нападател Жуниор Мапуку. Очаква се до дни да имат договори с румънския таран Серджиу Буш, както и с офанзивния халф Антонио Вутов, който през пролетта игра под наем в Ботев (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички