БФС: Има документ за отказ, мач ЦСКА - Витоша няма да има


БФС: Има документ за отказ, мач ЦСКА - Витоша няма да има
Снимка: БГНЕС

1316 0

От Витоша Бистрица са подали официален отказ да играят срещу ЦСКА днес. Това пред "Тема Спорт" съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС за София Валентин Чакъров.

"Витоша ни изпрати уведомление, че няма да се яви за срещата с ЦСКА. Отказът е подаден и до ЦСКА. Така отборът домакин в предстоящия мач няма никакво задължение да излиза на терена. На ЦСКА ще бъде присъдена служебна победа (3:0), а и за Витоша ще има определени санкции по правилник", заяви Чакъров.

На въпрос дали Витоша може да промени мнението си в последния момент, Чакъров не даде конкретен отговор. "Мач няма да има. Така стоят нещата", лаконичен бе той.

Любопитното е, че ЦСКА и Витоша днес трябваше да се срещнат за втори път през сезона, но в действителност няма да са изиграли нито една среща. В края на септември "армейците" се отказаха от участие в турнира за Купата на аматьорската лига, който ги изправяше точно срещу Витоша. Тогава обаче оттеглянето на ЦСКА от надпреварата бе ясно една седмица преди мача. Докато сега клубът от Бистрица уведоми "армейците" за отказа си от двубоя по-малко от 48 часа преди неговото начало.

По подобен начин и първата среща на ЦСКА за първенство през сезона до последно бе под въпрос. Тогава "червените" играха срещу Струмска слава и настъпи хаос около това дали мачът ще се проведе. Първо на гостите от Радомир им бе казано да не се явяват, после, 24 часа преди началото на сблъсъка, им бе съобщено да играят. В крайна сметка срещата се състоя, а ЦСКА записа победа с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички