Ас на ЦСКА става български национал?


Ас на ЦСКА става български национал?
Снимка: БГНЕС

1630 0

Най-добрият футболист в Първа лига от началото на сезона - Фернандо Каранга, вече има български паспорт. Водещият голмайстор на ЦСКА-София повече няма да заема квота за чужденец извън ЕС и по този начин "червените" си решават проблемите в тази насока. Документите на бразилеца за наш паспорт са били подадени отдавна и процедурата вече е завършила успешно. Така няма да се налага един от Густаво Кулма, Рафаел Енрике и Габриел Меркадо да отпада от групата, както се случваше до момента.

Отсега нататък всички чужденци ще могат едновременно да играят за "армейците", тъй като Каранга освободи една квота. Това ще му даде право да играе и за националния отбор на България, тъй като няма мачове за Бразилия.

Както е известно, според наредбите на БФС най-много трима състезатели без европейски паспорт могат да попадат в групата за мачове в Първа лига. Досега на "Армията" те бяха четирима, но след като Каранга вече има български паспорт, реално са трима. Не е изключено в скоро време и още един играч на "червените" да се сдобие с наш паспорт.

Източник: "Тема спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички