Ангел Червенков: Надявам се ЦСКА да продължи напред


Ангел Червенков: Надявам се ЦСКА да продължи напред
Снимка: Getty Images / Guliver

1605 0

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Ангел Червенков сподели очакванията си от мача на "армейците" с Виктория Пилзен в Лига на конференциите. Според Черченков няма да е чудо, ако "червените" отстранят чешкия клуб.

"Ако отборът бъде много ефективен, ако започне с ранен гол, всичко е възможно. Видя се, че противникът не е от най-страшните. ЦСКА допусна грешки в Пилзен, но първият гол беше нередовен.

Факт е обаче, че "червените" допуснаха грешки в дефанзивен план. Според мен ЦСКА не бива да бърза, а да чака своите моменти. Всеки треньор поставя тактика и стратегия, но смятам, че ако отборът тръгне в атака, отзад ще се отворят пространства, което е опасно.

Детайлно не мога да отлича някой футболист от Виктория Пилзен. Като отбор са добри, силни са на статични положения, а ЦСКА има проблеми точно при тях. Домакините трябва игрово да принудят противника да прави грешки.

Как, кога, защо... да пресират, да притискат в правилните зони. Много е важен изборът на стратегия. Позитивното, което виждам е, че в ЦСКА има футболисти, които набират инерция. Натрупват опит и практика, и с помощта на публиката, искрено се надявам да успеят да сломят чешкия съперник. За нас е важно всеки български отбор да побеждава. Така се трупат коефициент и точки, защото огледалото е Европа, няма какво да се лъжем.

Амос Юга се превърна в един от основните полузащитници на ЦСКА. Малко изнервен е обаче напоследък. Това се видя и в срещата с Пирин Благоевград. Да, той дава баланс. Ако не играе, няма голям избор за наставника. Вион е десен бек, а другият вътрешен халф Жеферсон е ляв бранител. А това не е добре. Според мен на ЦСКА им трябва сериозен опорен халф, защото Юга не е чак кой знае каква класа.

Надявам се ЦСКА да продължи напред, без значение как. Дори и с дузпи. Ще е тежко, ще е голямо надлъгване, Но двата тима вече са се проучили и знаят своите силни и слаби страни", каза Червенков.

Ето и какви премии ще получат футболистите на ЦСКА при влизане в групите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички