Адвокат за ЦСКА: Решенията на ФИФА да се отхвърлят като дългове


Адвокат за ЦСКА: Решенията на ФИФА да се отхвърлят като дългове
Снимка: БГНЕС

1335 0

Адвокатът Борис Колев, който преди време защитаваше правата на ЦСКА по някои международни дела, сподели интересни подробности около процедурата по несъстоятелност на клуба. Според Колев, който е доктор по спортно право, решенията на ФИФА и Арбитражният съд в Лозана за дължими суми от ЦСКА трябва да отпаднат.

Той коментира казуса в социалната мрежа Фейсбук.

"По принцип тези репения на ФИФА и КАС в полза на бивши футболисти следва да се отхвърлят, защото нямат екзекватура (б.р. - изпълнение на съдебно решение, издадено от чуждестранен съд) и такава няма да им бъде дадена поради противоречие с българското право - в България арбитраж по трудовоправни спорове не е позволен. Така че кой предявил дълг, кой не - всички трябва да се отхвърлят. Освен ако ЦСКА сам си ги признае като при случая със Сивард Спрокел", поясни Колев, цитиран от "Тема Спорт".

"За сходен казус като с ЦСКА не знам, защото обикновено несъстоятелността води до загуба на членството (б.р. - във футболния съюз) и всичко приключва по националното законодателство. Но все едно - българският съд се води от българското право и следва да отхвърли претенциите. А какво ще стане при евентуалното оздравяване и дали ФИФА ще възстанови дисциплинарните процедури, е друг въпрос", написа още адвокатът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички