Адвокат Бакалов е пред отказване да стане синдик на ЦСКА


Адвокат Бакалов е пред отказване да стане синдик на ЦСКА

1824 0

Адвокат Светослав Бакалов, на когото Софийският градски съд предложи да стане синдик на ЦСКА, е пред отказ от длъжността.

Юристът е силно разколебан дали да поеме длъжността синдик на ПФК ЦСКА АД. Във вторник Софийският градски съд взе решение да  предложи вакантната длъжност на адвоката, пише "7 дни спорт".

Според източник на изданието Светослав Бакалов е силно притеснен от евентуален натиск и е споделил, че не би желал да се подлага на такъв. Въпреки всичко не е изключено юристът в крайна сметка да приеме до края на днешния работен ден, в който изтича срокът.

Ако Бакалов стане синдик на ЦСКА, в рамките на един месец той трябва да изготви доклад за финансовото състояние на "червените".

Съдбата на ЦСКА реално зависи от този доклад. Ако синдикът прецени, че настоящото дружество има потенциала да бъде оздравено, най-вероятно ще изчака оздравителен план, предложен от ръководството на "червените".

При такъв вариант всички кредитори на „армейците“ най-вероятно ще трябва да предоговорят вземанията си. Това е и единственият шанс ЦСКА да запази членството си в Българския футболен съюз.

Както знаем, от ЦСКА поискаха от БФС новорегистрираният футболен клуб да замени професионалния футболен клуб, взимайки временен лиценз, с който да довърши участието във "В" Югозападна група.

От Правната комисия на БФС вече отказаха това да се случи. Реално възможностите пред ЦСКА са или оздравяване на настоящото дружество, или ново дружество, което да започне от "А" окръжна група.

Третият вариант е новорегистрираният футболен клуб на ЦСКА да изкупи акции на клуб от "А" група и да играе с неговия лиценз в елита. От Градския съд са разговаряли с четирима юристи до момента. Всеки един от тях е отказал да поеме длъжността синдик на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички