Ади Зафиров: Каква Висша лига? ЦСКА се връща в елита нормално


Ади Зафиров: Каква Висша лига? ЦСКА се връща в елита нормално
Снимка: БГНЕС

1199 0

Вкарвали сме в „Б" група и отбор от 40-годишни, припомня треньорът. Бившият футболист и треньор на ЦСКА Адалберт Зафиров не е спирал да следи ситуацията около „червените". Той отново изрази твърдата си убеденост, че сегашното дружество трябва да се оздрави и да се завърне по нормален начин сред най-добрите.

„Вярно е, че Христо Янев искаше някои нови попълнения, но той и сега си има много сериозен отбор за стандартите на „В" група. Не виждам какво повече му " трябва. Ясно е, че професионални футболсти, които имат добри договори, трудно биха се съгласили да отидат в трета дивизия и да рискуват здравето и бъдещето си", смята Зафето.

„Разликата в класите във „В" група е огромна. Там всички са абсолютни аматьори и се радват, ако има кой да им даде 200 лева месечно, а в ЦСКА са професионалисти, които взимат доста по-високи заплати и от „Б" група. При това положение няма как да не побеждават с разлика съперниците си. Аз като бях на 37 години вкарахме Велбъжд (Кюстендил) в „Б" група. Тогава всички бяхме над 35 години, а най-добрият - Ивайло Киров, беше на 42. Правете сметка какво е нивото", добави той, пише "Меридиан мач".

„Приказките за Висша лига ми се виждат като прах в очите. То и сега си имаме професионално първенство. Кой ще администрира това първенство, какви ще са критериите? Ако поканят ЦСКА от „В" група и Локо (Сф) от Окръжната, ще се появят много клубове, което ще се почувстват ощетени. Някои в провинцията са направили хубави бази по европрограми и могат също да имат претенции. Освен това вярвам, че следващата година ЦСКА ще е в „Б" група с това оздравено дружество, а след 2 години ще се върне в елита", завърши Зафиров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички