"Живите мъртви" и "гробарите" не се победиха в (не)Вечното дерби


"Живите мъртви" и "гробарите" не се победиха в (не)Вечното дерби
Снимка: БГНЕС

6280 0

ЦСКА и Левски поделиха точките с равенство 1:1 във вълнуващ и напрегнат двубой, който не предложи много футболни достойнства, но пък държа зрителите под напрежение до самия край.

"Сините" поведоха с единственото си положение през първото полувреме след грешка в защита на ЦСКА, когато Бабатунде Адениджи изведе Франсис Нар на стрелкова позиция и Георги Китанов беше преодолян - 0:1 в 34-ата минута.

ЦСКА все пак изравни от спорна дузпа в 76-ата, изпълнена точно от влезлия като резерва Преслав Йорданов. Малко преди това Левски бе изпуснал чиста ситуация, при която Георги Костадинов сам срещу вратаря не можа да се разпише за 0:2.

ЦСКА в големи периоди от мача обсаждаше вратата на съперника, но единствено в първите 10 минути натрупа по-сериозен брой удари, докато пък "сините" играха плътно около наказателното си поле и изчакваха на контраатака.

В крайна сметка Левски спря победната си серия, но остава на първо място с 24 точки и запазва аванса си от 6 пред ЦСКА, който е трети.

Първото голово положение в срещата бе създадено от символичните домакини след отлично центриране отдясно, което бе засечено с глава от Руй Педро, но кълбото мина на около метър от гредата.

ЦСКА и в 5-ата минута имаше нелош шанс да поведе чрез пряк свободен удар пред границата на наказателното поле, но Диого Виана стреля безкрайно неточно над вратата. Рубен Пинто с прекрасен изстрел от 20 метра пък провокира отлична намеса на Боян Йоргачевич, но обсадата на ЦСКА продължаваше вече пета минута.

Като цяло в първия четвърт час ЦСКА притежаваше повече топката и имаше далеч повече удари, докато Левски още не можеше да се доближи до наказателното поле на съперника.

В 28-ата минута Адениджи отправи първия удар в актива на Левски - анемичен и около пет метра встрани от вратата. Иначе след силното начало на ЦСКА темпото поспадна и "червените" не успяваха да организират нови положения.

В 34-ата минута обаче Левски с първата си голова ситуация се възползва от грешка на Станислав Манолев, който закъсня да се изтегли и не можа да покрие засадата при пас към Адениджи. Оттам последва подаване за непокрития Нар и той необезпокояван прати кълбото в мрежата за 0:1.

В останалите минути темпото бе почти на ходом и резултатът не се промени.

Както в началото на първата част, така и на втората ЦСКА натика съперника в собственото му наказателно поле, но пропусна две изгодни ситуации след центрирания да произведе изстрел към Йоргачевич.

В 54-ата минута ЦСКА-рите искаха дузпа за игра с ръка на Веселин Минев при блокиране на удар, по единствено Антон Недялков получи жълт картон.

В 65-ата пък Рафа Перес с глава отправи неточен изстрел след центриране от корнер, с което продължи неволите на "червените" пред противниковата врата - обсадата продължаваше, но без да бъде материализирана.

В 70-ата пък левскарите организираха първата си контраатака за полувремето и трима се изправиха срещу един в половината на "червените". Георги Костадинов имаше опция да подава, но реши да стреля, само че не преодоля Георги Китанов и Левски изпусна златен шанс да поведе с 0:2.

В 76-ата минута ЦСКА изравни след точно изпълнена дузпа от резервата Преслав Йорданов. След центриране от левия фланг Боян Йоргачевич не можа да укроти топката и повали на тревата нападателя на ЦСКА, което доведе до дузпа.

В последните минути Левски можеше да си върне преднината, но удар с глава на току що влезлия Виктор Генев мина покрай гредата - 1:1.

Съставите:

ЦСКА:

Георги Китанов, Антон Недялков, Божидар Чорбаджийски, Рафаел Перес, Станислав Манолев, Диого Виана, Петрус Бумал, Руй Педро, Рубен Пинто, Александър Георгиев, Густаво Кулма

Левски:

Боян Йоргачевич, Димитър Пиргов, Александър Александров, Франсис Нар, Джереми де Ноойер, Веселин Минев, Роман Прохазка, Бабатунде Адениджи, Сашо Александров, Мехди Бурабия, Георги Костадинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички