Съдът в Лозана няма да разглежда жалбата на ЦСКА за Лига Европа


Съдът в Лозана няма да разглежда жалбата на ЦСКА за Лига Европа
Снимка: БГНЕС

6035 0

Жалбата на ЦСКА срещу УЕФА заради неполучения лиценз за участие в Лига Европа за сезон 2017/2018 не присъства в дневния ред на Арбитражния спортен съд в Лозана.

Както е добре известно, след като на 29 май в БФС се получи официално писмо от централата в Нион, с което завършилите на второ място у нас „червени" се лишават от участие в турнирите за предстоящата кампания, от „Армията" обявиха, че обжалват в КАС. На 8 юни изтече информация, че за апела ще бъдат платени 12 000 швейцарски франка. Тази дата хващаше края на 10-дневния срок, в който трябва да бъде входирана жалбата.

Проверка в официалния сайт на КАС (tas-cas.org) обаче показва, че: първо - Арбитражният спортен съд има практиката публично да обявява в интернет страницата всяка регистрация на жалба; и второ - в публикувания на 13 юни график на изслушванията по различни казуси, който обхваща периода до 10 август, какъвто и да е случай с ЦСКА не присъства. Вътре в този отрязък от време е и десетдневният срок, в който жалбата на „червените" би трябвало да бъде разгледана от КАС, пише "Меридиан мач".

На базата на тези факти буди недоумение допълнителното удължаване на неведението, в което се намира четвъртият Дунав например, който според БФС заема мястото на втория ЦСКА в жребия в Лига Европа. Той ще се тегли в понеделник. Също така нека напомним, че от нашия футболен съюз дадоха евролиценз в разрез със становището на принципала УЕФА за „тригодишното правило" за новите клубове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички