Силно второ полувреме извиси ЦСКА над Славия


Силно второ полувреме извиси ЦСКА над Славия
Снимка: БГНЕС

1641 0

Със силно второ полувреме ЦСКА надделя над Славия с 1:0 и се завърна на трето място в Първа професионална лига. Единственото попадение в 52-ата минута реализира Милчо Ангелов, който се възползва от добро центриране отляво на Арсенио Нунеш.

Ангелов вече има три гола, след като и срещу Монтана осигури успеха с 2:0, а сега също влезе като резерва, само че още в 17-ата минута заради контузията на Руй Педро. През първата част "армейците" не бяха много убедителни и се отчетоха само с две чисти положения, опропастени от Давид Симао и Густаво Кулма.

Второто полувреме обаче бе далеч по-впечатляващо и ЦСКА доминираше напълно, а освен гола самият Милчо Ангелов имаше един добър удар встрани от гредата. Диого Виана пък два пъти нацели напречната греда и веднъж пропусна от чиста позиция сам срещу Георги Петков.

ЦСКА е с 24 точки на трето място, но вторият Левски е с 31, а Лудогорец - с 34, като те са с мач по-малко. Славия е 11-ти с 13 пункта.

В 10' ЦСКА изпусна невероятна възможност. Станислав Манолев се пребори за една топка и центрира в наказателното поле на Славия. Симао стреля, но Георги Петков спаси. Като цяло в началните минути именно "червените" се опитват да упражнят натиск над съперника.

Много неприятно впечатление на феновете правеха непредизвиканите грешки на "армейците" в собствената им половина. Ако домакините не бъркаха на свой ред в тези ситуации, за Китанов щеше да е доста неприятно.

В 24-ата и 25-ата минута Кулма и Виана с много неточни удари опропастиха две от добрите многоходови атаки на "червените".

След още няколко сгрешени отигравания пред гола Славия най-накрая застраши вратата на Китанов, но той отрази мощен изстрел от 20-ина метра на Балджийски.

В 39-ата минута Манолев най-после сложи топката на главата на свой съотборник с центриране отдясно, но Кулма прати кълбото на сантиметри над горната греда.

Включването на Арсенио след почивката раздвижи значително атаката на ЦСКА и "армейците" организираха две отлични акции в началото на втората част.

При първата от тях Ангелов опита технично с пета да затрудни Георги Петков, но безуспешно. В 52-ата обаче Диого Виана проби по най-добрия начин отляво и центрира по земя, като Милчо Ангелов този път с крак успя да прати кълбото в мрежата - 0:1.

180 секунди по-късно обаче Виана трябваше да покачи на 0:2, след като Ангелов го изведе очи в очи с Петков, но диагоналният шут бе неточен и Славия оцеля.

ЦСКА продължи да доминира при владението на топката, а домакините с нищо не можеха да реагират на промяната в резултата.

Виана с фамозен шут от 25 метра в 60-ата минута разтресе напречната греда. В последните 20-ина минути обаче "армейците" предпочитаха да пазят резултата и дори Китанов получи жълт картон за бавене на играта.

Въпреки това бяха далеч по-опасният отбор на терена и в 83-ата минута Ангелов с глава засече центриране от корнер, но топката мина на сантиметри от гредата.

Секунди по-късно Славия най-накрая стигна до шанс за изравняване след хубав рейд на Николай Димитров, но най-добрият за ЦСКА в срещата Антон Недялков се намеси решително.

В 92-ата минута ЦСКА пак бе обсадил вратата за известно време, но Диого Виана отново нацели напречната греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички