Серията на ЦСКА продължава, Каранга и "червените" не пожалиха Дунав


Серията на ЦСКА продължава, Каранга и "червените" не пожалиха Дунав
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3725 0

Отборът на ЦСКА записа осма поредна победа в Първа лига, след като се наложи с категоричното 3:0 над Дунав на своя стадион "Българска армия" в мач от 10-я кръг.

31-кратните шампиони имаха няколко пропуска през първата част и в началото на втората, преди да се стигне до гола на Фернандо Каранга. Това бе 10-ти гол в 10 мача за бразилската перла на тима, а освен него се разписаха още Николай Бодуров и Тиаго.

След тази победа столичани продължават да са лидери в класирането с 25 точки и четири актив пред шампиона Лудогорец, който обаче е с мач по-малко. Дунав пък продължава с тежката си серия, като това е шеста загуба за сезона за тима от Русе.

Още в 3' ЦСКА можеше да излезе напред в резултата, след като Каранга изведе добре Манолев от дясно в наказателното поле. Последният центрира в наказателното поле, където бе Меркадо, но ударът му с глава бе изчистен от гол линията.

До 20' играчите на Стамен Белчев бяха по-добрите на терена в "Борисовата градина", като на няколко пъти пробваха извеждащи пасове зад гърба на защитата на Дунав, но Антонов внимаваше и предотврати опасностите.

В 32' Фернандо Каранга проби от дясно в наказателното поле и бе спънат от Будинов, който минути по-рано бе маркиран с жълт картон за симулация. Вместо да покаже червен картон на Будинов и да отсъди дузпа за домакините, главният съдия Петър Доровски посочи флагчето за изпълнение на корнер.

2' преди края на първата част 31-кратните шампиони получиха право да изпълнят пряк свободен удар от дясно на вратата на Антонов, а Меркадо стреля директно, но ударът му спря в напречната греда на гостите. Секунди по-късно Черниаускас трябваше да опази вратата си, след като Шопов свали към Васев, но стражът на ЦСКА показа страхотен рефлекс.

Втората част на мача започна много добре за ЦСКА и в 52' Каранга вкара след разбъркване в наказателното поле. Като че ли и при тази ситуация "червените" бяха ощетени, след като на повторението се видя, че бразилският нападател е на една линия със защитник на Дунав.

В 56' обаче Каранга все пак вкара дежурния си гол, след като се извиси над всички при центриране в наказателното поле. Това е 10-ти гол в 10 мача за тарана. Добрата игра на момчетата на Стамен Белчев продължи и в 68' Бодуров също записа името си сред голмайсторите, след като се възползва от грешка на Атнонов и прати топката в мрежата му.

17' преди края на срещата Тиаго лиши двубоя от интерес, след като от пряк свободен удар със снаряден шут покачи на 3:0.

Преди мача

Отборът на ЦСКА се представя отлично в Първа лига и заслужено води в класирането пред шампиона Лудогорец с една точка. В последните си три домакински мача 31-кратните шампиони не допуснаха попадение, а в същото време записаха седем поредни победи в Първа лига.

Дунав е в доста по-лоша форма и в последните си 8 мача допуснаха 4 поражения, а в актива им има едва 5 точки.

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Рубен Пинто, 7. Меркадо, 9. Каранга, 11. Манолев, 15. Малинов, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров

Дунав: 86. Антонов, 4. Патев, 5. Марем, 21. Ларин, 22. Милчев, 11. Димов, 14. Васев, 94. Ненов, 7. Карагерен, 10. Шопов, 9. Будинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички