Само 1 представител от Първа лига беше част от престижна футболна конференция в Мадрид


Само 1 представител от Първа лига беше част от престижна футболна конференция в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1501 0

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета посети престижна конференция в Мадрид на 11 и 12 ноември. Италианецът е бил там по индивидуална покана. Събитието в испан­ската столица е било посве­тено на софтуерната про­грама TransferRoom. Тя позво­лява на клубовете да водят директна комуникация помежду си при трансфери. В базата данни на програмата са публикувани данните на стотици футболисти, вклю­чително информация като тяхната заплата и трансферна сума.

Продуктът се използва от спортни дирек­тори, мениджъри и скаути в цял свят. На събитието са били поканени 170 души от 140 клуба, базирани в 31 дър­жави.

Джарета бе единстве­ният представител на бъл­гарски тим. Най-много бяха пратениците от Англия - 31, и Испания -17. Сред предста­вените клубове бяха Атлетико Мадрид, Валенсия, Се­виля, Виляреал, Евертън, Уулвърхемптън, Лийдс и Кристъл Палас. Там присъства и спортният директор на Осиек Ален Петрович - ЦСКА отстрани хърватите в ЛЕ през лятото.

Идеята на TransferRoom е да ограничи влиянието на футболните агенти върху сделките и да концентрира разговорите директно меж­ду клубовете, пише "Тема Спорт". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички