Португалски ас остава извън състава на ЦСКА

Една от звездите на ЦСКА през миналия сезон - Рубен Пинто, продължава да е извън състава на "червените" през този сезон, след като се очакваше да е важна част от отбора през настоящата кампания. Той остава извън сметки­те за стартовия състав и за мача със Зоря. Не е изключено португалецът дори да не по­падне в групата, което би се случило в 5-и пореден мач.

По­лузащитникът не игра в пър­вия двубой с Осиек и срещу Славия за първенство заради вирус и висока температура. Впоследствие Пинто се възстанови, но не пътува за Хърватска за реванша с Осиек, нито пък попадна сред 18-те за двубоя с Ботев Враца. Преди втората среща с хървати­те Люпко Петрович заяви, че според него Пинто не е в дос­татъчно добра форма.

Хърватска медия и БГ журналист с тежки думи срещу "мафията в българския футбол"

Брутален и ужасяващ. Само така може да бъде определен материал за българския футбол, който излезе в Хърватия в деня на реванша между ЦСКА и Осиек...

Пред­вид че португалецът загуби и игрова практика, то и сега ед­ва ли ще получи шанс за изява. Още повече че армейците се нуждаят от по-здрави физи­чески футболисти в средата на терена, за да отговорят на твърдия стил на Заря. Порту­галецът не е играл от загуба­та с 1:3 от Черно море, кога­то изведе ЦСКА с капитанска­та лента и записа 90 минути.

Междувременно излезе информация за тактиката, която ЦСКА ще изполва в първия мач срещу Зоря (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!