Новият нападател на ЦСКА е голмайстор на Колумбия


Новият нападател на ЦСКА е голмайстор на Колумбия
Снимка: Туитър

1788 0

27-годишният централен нападател Фейвер Меркадо кацна вчера в София. Колумбийският голаджия пристигна, за да подпише договор с ЦСКА. Очаква се днес да премине медицински прегледи и ако всичко е наред, да парафира контракт с "червените". Южноамериканецът е цел номер 1 за подсилване атаката на ЦСКА.

Фейвер Меркадо идва от елитния Колумбийски Кортулуа, като е голмайстор в пролетния дял на първенството. За изминалата година е записал общо 37 шампионатни мача и 16 попадения. Силният му крак е левият, висок е 174 см.

Той има договор с Кортулуа до 2020 г., като през септември клубът е платил рекордните в историята си 500 000 долара за правата му.

Иначе в класирането в Колумбия отборът на Меркадо е последен, но самият той е лидер по попадения. През есенния дял формата на Фейвер спада и той вкарва 5 пъти, като няма гол от 4 септември. Отборът му обаче се представя значително по-силно и завършва 13-и от 20 отбора.

Колумбиецът разполага с добро центриране от фаулове и корнери, умее да бележи директно от преки свободни удари, като има редица такива голове, а е и щатен изпълнител на дузпи. Притежава добра техника и завършващо подаване. Може да действа и на позицията зад нападателя. В родината му го описват като футболист, който умее да изнася по фланговете, откъдето да атакува, както и да създава сам положения.

Най-резултатният сезон на Меркадо е през 2014 г. Тогава той бележи 22 пъти в 34 срещи за втородивизионния Университарио Попаян.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички